Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Στο… μάτι του κυκλώνα και πάλι οι συνταξιούχοι!

Έρχονται νέες περικοπές στις απολαβές τους

Τις χειρότερες ημέρες των τελευταίων ετών περνούν οι συνταξιούχοι και στην Καστοριά, βλέποντας τις αποδοχές τους να μειώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μη μπορούν πια να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι από τη σύνταξη του Ιουνίου που καταβλήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου, αρχίζει και νέος γύρος... μειώσεων στις συντάξεις του ΙΚΑ. Οι αναδρομικές περικοπές αφορούν στις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και Μαΐου και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.


Χρειάζονται… σακούλες φάρμακα το μήνα

« Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει, ότι το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων του ΙΚΑ, που είναι οι περισσότεροι αριθμητικά, θα μειωθεί ακόμη πιο πολύ, την ώρα όμως που οι δυσκολίες για αυτούς, αλλά και για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων είναι τεράστιες», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του δημοσίου Καστοριάς, κ. Φώτης Αντωνίου.

Ήδη, πολλοί από αυτούς χρειάζονται σακούλες φάρμακα το μήνα, τα χρήματα που λαμβάνουν όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν φθάνουν ούτε καν για αυτά.
Παράλληλα, χρειάζονται όλο και περισσότερες επισκέψεις σε γιατρούς ή νοσοκομεία κ.α. Σαν να μην έφθαναν αυτά, λόγω των απανωτών περικοπών, οι συνταξιούχοι έχουν χάσει μεγάλο μέρος των παροχών που είχαν στο παρελθόν, όπως τα θεραπευτικά λουτρά, τα οποία καταργήθηκαν για οικονομικούς λόγους. Όπως αναφέρουν στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ οι συνταξιούχοι πηγαίνουν στους γιατρούς για να τους «γράψουν», συνταγές για θερμά μπάνια και παίρνουν απάντηση πως δεν έχουν εντολή για τέτοιες χορηγήσεις.

Διάλυση του κοινωνικού τουρισμού

Τέλος, ας σημειωθεί, ότι μεγάλο πλήγμα και για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, είναι και η ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού τουρισμού. «Φαίνεται ότι πλέον το κράτος έχει από μόνο του κάθε δικαίωμα να μας κόβει τις συντάξεις και να μη μας προσφέρει ούτε περίθαλψη, ούτε καν την ευκαιρία να πάμε λίγες ημέρες διακοπές. Που θα πάει αυτή η κατάσταση;», αναρωτείται καταλήγοντας, ο κ. Αντωνίου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
Περισσότερα στη "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ" που κυκλοφορεί
Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.