Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Συνεχίζοντας την προσφορά αίματος (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Μεγάλη ήταν για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση των Καστοριανών συμπολιτών μας στο κάλεσμα του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, πριν λίγες ημέρες στα γραφεία του συλλόγου, προσφέροντας δέκα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους. Η συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμπαράσταση και τη συνεργασία του νοσοκομείου Καστοριάς, στόχο είχε να συμβάλλει πανελλαδικά στο μεγάλο έργο της αιμοδοσίας...






1.700 οι αφανείς ήρωες που παρέχουν κοινωνική προσφορά

Από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 και μισή το μεσημέρι ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Καστοριάς πραγματοποίησε την έβδομη πανκαστοριανή αιμοδοσία, που παρά τη συμμετοχή, η διοίκηση του συλλόγου τόνισε, ότι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.
«Δυστυχώς τα εμπόδια μας είναι πάρα πολλά και ξεκινάμε από την έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του σταθμού αιμοδοσίας ο οποίος δεν επαρκεί . Σήμερα, έχουμε μόνο δυο άτομα προσωπικό και αυτά αναγκαστικά, ενώ εχουμε 1.700 ενεργά μέλη. Το δυστυχές της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορούμε να παίρνουμε από τα μέλη μια φορά το χρόνο μια φιάλη αίμα, διότι το νοσοκομείο μας, αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Καστοριάς, κ. Κωνσταντίνος Ισαακίδης.



Αναβλήθηκαν 4 αιμοδοσίες

Οι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 30 φιάλες αίμα. Παρά τις εκκλήσεις τους από τις αρχές της χρονιάς, ο σύλλογος για πρώτη φορά φέτος δεν κατάφερε να εφαρμόσει το πρόγραμμα αιμοδοσίας.

«Ανεβλήθησαν 4 εθελοντικές αιμοδοσίες και αυτό είχε σαν επακόλουθο να είμαστε μείον 160 με 200 φιάλες αίμα, ενώ κάθε χρόνο υπερβαίνουμε τις 1000 φιάλες αίμα. Πέρσι, και πάλι λόγω των ελλείψεων αλλά και των αιμοδοσιών που αναβλήθηκαν, είχαμε κατεβεί στις 850, φιάλες και φέτος, θα έχουμε ακόμη λιγότερες. Οι αιμοδότες υπάρχουν ανά πάσα στιγμή και είναι μάλιστα πάρα πολλοί. Δεν είναι μόνο η έλλειψη προσωπικού όμως, έχουμε και το χειρότερο, την έλλειψη ασκών αίματος», δήλωσε από την μεριά του ο υπεύθυνος τύπου του συλλόγου κ. Ελευθέριος Ασλανίδης.

Η διοίκηση του συλλόγου αιμοδοσίας τόνισε ακόμη, ότι δύσκολα θα ανταποκριθεί φέτος στις ανάγκες του νοσοκομείου την ώρα μάλιστα που απαιτούνται καθημερινά δυο φιάλες αίμα, ενώ υπάρχουν ανάγκες και από άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Πάντως, η προσφορά αυτή των συμπολιτών μας, ήταν πολύ σημαντική, καθώς αφιερώνουν λίγο χρόνο από τη ζωή τους για να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, το να προσφέρουν αίμα, καθώς ο τομέας της αιμοδοσίας είναι κρίσιμος για την ανθρώπινη ζωή, διότι δεν υπάρχει τρόπος να κατασκευαστεί αίμα, παρά μόνο από δωρεά συνανθρώπων προς το συνάνθρωπο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου, Παρασκευή Μπιτζοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"
Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.