Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Καστοριά: Κίνδυνος να ματαιωθούν μικρά και μεγάλα έργα στην περιοχή μας (ρεπορτάζ)‏


Με τις συνεχόμενες εκλογές, σίγουρα θα «παγώσουν» και κάποια που άρχισαν, ενώ αμφίβολο είναι εάν και πότε θα συνεχισθούν κάποια άλλα…

Η πολιτική αβεβαιότητα που εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες στη χώρας μας μετά βέβαια και τις τελικές διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών που...δεν καρποφόρησαν, πάγωσαν και της πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα δημόσια έργα, που παρά την κρίση, είχαν δειλά – δειλά ξεκινήσει, ενώ υπάρχει κίνδυνος να απενταχθούν ακόμη και έργα του ΕΣΠΑ!

Τα έργα είναι στο κόκκινο και δεν έχουν άλλο περιθώριο καθυστερήσεων

Για την εκλογική περίοδο, η οποία μπορεί να προκαλέσει «πάγωμα» της επανέναρξης των μεγάλων οδικών έργων, που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, έκανε λόγο μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο πρόεδρος του συλλόγου των εργοληπτρών νομού Καστοριάς, κ. Χρήστος Κοτορένης.


«Πλέον κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα πάρουν πάλι μπροστά τα μηχανήματα. Στα επιτελεία των παραχωρησιούχων επικρατεί ανησυχία, αφού η όποια πρόοδος έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα κινδυνεύει να «παγώσει», με αποτέλεσμα να ανασταλεί τόσο το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ του δημοσίου και των κοινοπραξιών που αναμενόταν γύρω στον Ιούλιο, όσο και η συμβασιοποίησή της και η κατάθεσή της στη Βουλή που θα μπορούσε να επιτευχθεί έως το φθινόπωρο», τονίζει φανερά προβληματισμένος ο πρόεδρος των εργοληπτών Καστοριάς.

«Τα έργα είναι στο κόκκινο και δεν έχουν άλλο περιθώριο καθυστερήσεων» επισημαίνουν στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ εργολάβοι του νομού Καστοριάς και τονίζουν ότι όσο η χώρα παραμένει ακυβέρνητη, «δε θα υπάρχει πολιτική καθοδήγηση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού επιμερισμού κινδύνου», δηλαδή το Risk Sharing Instrument (RSI) που ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και σχεδιάστηκε για την μόχλευση πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέρ της αποπεράτωσης των έργων.

Πάντως, όπως επιβεβαιώνουν τοπικοί μας φορείς, εφόσον δεν υπήρξε κυβέρνηση, το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων θα παραμείνει στάσιμο έως τις εκλογές, ενώ συμπληρώνουν ότι αναστέλλεται και η δημοπράτηση δημοσίων έργων, ύψους 700 εκατ. ευρώ.


Δώρα Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.