Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η θετική πλευρά της ζωής


Άρθρο ενός απογοητευμένου 18χρονου που δεν παύει να ελπίζει

Περά από όλα τα τραγικά γεγονότα που μαστίζουν την χώρα μας υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που δεν κοιτά οικονομικές κρίσεις και άχρωμους κουστουμάτους «δικαστές. αλλά με τα πιο απλά υλικά που δίνονται απλόχερα από την φύση του προσφέρει έστω και προσωρινά αυτό το ύψιστο αγαθό...την ευτυχία.

Ένα θέμα συζήτησης κυριαρχεί συχνά πυκνά τώρα τελευταία στις συζητήσεις των Ελλήνων σήμερα και αυτό είναι το θέμα της οικονομικής κρίσης. Το ακούω συχνά και από την δική μου παρέα και όσο και αν θέλω να το αποφύγω δεν μπορώ. Δυστυχώς ο Έλληνας της παρέας, της πλάκας, του γλεντιού αλλά και της σκληρής δουλειάς όταν χρειάζεται μετατράπηκε σε ένα πλάσμα νεκρό από συναισθήματα και από ζωή βυθισμένος στις πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις της οικονομικής δεινότητας.

Μα κοιτάξτε λίγο έξω, κοιτάξτε τον κόσμο γύρω σας, κοιτάξτε μάλλον την θετική πλευρά των πραγμάτων γύρω σας και παραμερίστε τα αρνητικά έστω και για λίγο. Είναι άνοιξη τα λουλούδια ανθίζουν και η φύση χορεύει τον ερωτικό της ρυθμό χωρίς καμία κρίση να την επηρεάζει. Η ευτυχία κρύβεται εκεί έξω και όχι στις αποφάσεις των εταίρων μας γιατί όσο και να το θέλουμε άλλοι αποφασίζουν για εμάς.

Βγείτε λοιπόν έξω όπου και να είστε έστω και για ένα λεπτό και δείτε την ζωή όπως εσείς θέλετε και όχι όπως αυτοί θέλουν. Δείτε ότι στην ζωή την ευτυχία δεν την φέρνουν τα υλικά αγαθά αλλά απλά υλικά που ήδη διαθέτουμε από την γέννηση μας, το γέλιο, την χαρά και την αισιοδοξία. Σηκωθείτε λοιπόν βγείτε στο μπαλκόνι, στην αυλή και πάρτε μια βαθιά ανάσα μυρίστε τις χιλιάδες μυρωδιές που σας κατακλύζουν και σας θυμίζουν την ομορφιά του κόσμου, δείτε τα πουλιά που πετούν και αναλογιστείτε την ελευθερία της ζωής και τέλος δείτε τα λουλούδια που ανθίζουν και κάντε υπομονή όπως τα λουλούδια μετά από τόσο αγώνα βγαίνουν στο φως του ηλίου έτσι και ο άνθρωπος μετά από τόσο καιρό αδικίας θα γνωρίσει κάποτε το φως της δικαιοσύνης.

protagon.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.