Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καστοριά (Εσπερινός - λιτανεία - φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων θεοστέπτων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολή μας, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καλλιθέα Καστοριάς.
Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος στο θείο λόγο του αναφέρθηκε στον... βίο και το έργο του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της μητρός Του Ελένης αλλά και στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, θέτοντας το ερώτημα σε όλους τι τρόπους επιλέγουμε να ξεπεράσουμε την κρίση μας.

Επίσης, μίλησε για τους άρχοντες και τους πολιτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θέλουμε πολιτικούς που να πιστεύουν στον Χριστό μας, να σέβονται την Εκκλησία μας, να ζουν εν Χριστώ, όχι όμως για το θεαθήναι αλλά και στην προσωπική τους ζωή.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και των ιερών λειψάνων στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και τη συμμετοχή του πιστού λαού που κατέκλυσε τον Ναό.





imkastorias.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.