Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σφοδρότατη σύγκρουση Σαββόπουλου με τους 4 της ΑΝΚΑΣ‏


- Νέα αντιπαράθεση του προέδρου της ΑΝΚΑΣ με τους 4 υπαλλήλους που δικαιώθηκαν από τον ΑΣΕΠ
- Δεκτή από το διοικητικό εφετείο Αθηνών η αίτηση της ΑΝΚΑΣ για ασφαλιστικά μέτρα
- Δημήτρης Σαββόπουλος: Εάν κάποιοι θέλουν να κλείσουν την Αναπτυξιακή, δε θα τους κάνουμε τη χάρη


Δεκτή έγινε τελικά, από το διοικητικό εφετείο των Αθηνών, η προσφυγή της ΑΝΚΑΣ, κατά της απόφασης του ΑΣΕΠ, σχετικά με την επανα-πρόσληψη των τεσσάρων πρώην υπαλλήλων. Η οριστική απόφαση όμως θα ληφθεί από το δικαστήριο τους προσεχείς μήνες.

Το γεγονός αυτό, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, καθώς ξεκινάει ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων, τόσο από πλευράς υπαλλήλων μιας και δικαιώθηκαν από τον ΑΣΕΠ, διεκδικώντας και πάλι τις δουλειές τους και μάλιστα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, με την περιοχή μας να μαστίζεται από μεγάλη ανεργία, όσο και από πλευράς της ΑΝΚΑΣ, με τον πρόεδρο της και αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς ,κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, να κάνει λόγο για το ότι κάποιοι θέλουν να κλείσουν την Αναπτυξιακή.

Όσο θα διαρκέσει η θητεία μας, δεν πρόκειται να κλείσει η αναπτυξιακή

« Μετά την απόφαση του ΑΣΕΠ, προσφύγαμε στο διοικητικό εφετείο των Αθηνών, για να αναστείλουμε την απόφαση που μας υποχρέωνε να προσλάβουμε τους 4 υπαλλήλους. Μετά από ένα διάστημα 4-5 μηνών τελικά, εκδικάστηκε η υπόθεση και στις 15 Μαΐου, ήρθε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κάναμε εμείς ως αναπτυξιακή κατά της απόφασης του ΑΣΕΠ και έγιναν δεκτά», εξήγησε ο πρόεδρος της ΑΝΚΑΣ κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι το γεγονός πως το διοικητικό εφετείο των Αθηνών, δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα, είναι ένα θετικό σημάδι. Τώρα όπως είπε, η απόφαση του ΑΣΕΠ που δικαίωνε τους υπαλλήλους, δεν ισχύει μέχρι να γίνει το τελικό δικαστήριο, το οποίο και θα οριστικοποιήσει αν θα ισχύσει η απόφαση του ΑΣΕΠ ή όχι.

Πάντως ο κ. Σαββόπουλος είναι αποφασισμένος να μην επαναπροσλάβει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΑΝΚΑΣ, καθότι είναι περίπου δυο μήνες που ξαναγύρισαν στις εργασίες τους και δεν τους έχει ακόμη αναθέσει κάποια αρμοδιότητα, ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «Όσο διαρκέσει η θητεία μας, δεν πρόκειται να κλείσει η αναπτυξιακή, παρόλο τον πόλεμο που δεχόμαστε και παρ' όλες τις παλιότερες εκκρεμότητες που έχουμε από τις θητείες παλιών διοικητικών συμβουλίων. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η συγκεκριμένη εταιρία, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει για να λειτουργεί και να υλοποιεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Και φυσικά, εάν θα τα καταφέρει γιατί οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες, θα μπορέσει να αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες » ήταν τα λόγια του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
Περισσότερα στη "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ" που κυκλοφορεί

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.