Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι ταινίες της ημέρας | Κυριακή 27 Μαΐου 2012







Οι ταινίες της ημέρας...










14:50 Επιστροφή στη γαλάζια λίμνη Mega
1991 (Έγχρ.), 97′
RETURN TO THE BLUE LAGOON. Αμερικανική ταινία του Γουίλιαμ Γκράχαμ, με τους Μίλα Γιόβοβιτς, Μπράιαν Κράουζε, Λίζα Πέλικαν.
Ο γιος της Μπρουκ Σιλντς και του Κρίστοφερ Άτκινς ζει μια περιπέτεια όμοια με εκείνη των γονιών του, σ’ ένα τροπικό νησί όπου μεγαλώνει με μια συνομήλική του.






15:00 Κάτι να καίει ΕΤ1
Έτος παραγωγής: (1963)

Ο Κλέαρχος με τον Φάνη κι άλλους τρεις Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, τα αγόρια όμως δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα γνωρίζει τον κύριο Ντίνο Εξαρχόπουλο, ο οποίος συνοδεύει την Τζένη, την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγω κύριος, θέλοντας να κατακτήσει τη Ρένα της υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία μόνο αν τον παντρευτεί θα εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της. Ο Κλέαρχος γνωρίζεται με την αδελφή της Σοφίας, ο Φάνης με την Τζένη και όλοι μαζί κατεβαίνουν στην Αθήνα, σε αναζήτηση της επιτυχίας και της ευτυχίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ
Παραγωγή:Ελληνική
Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χρήστος Νέγκας, Έλενα Ναθαναήλ, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Χρήστος Τσαγανέας, Αλέκος Τζανετάκος, Τόλης Βοσκόπουλος
Σκηνοθέτης: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιαννίδης
Δ/ντής Φωτογραφίας: Νίκος Δημόπουλος
Σκηνογράφος: Μάρκος Ζέρβας
Μουσική: Μίμης Πλέσσας







20:00 Πίσω μου σ΄εχω σατανά ΕΤ3
Έτος παραγωγής: (1971)

Ο Παύλος, γεροντοπαλήκαρο και γλεντζές, που διευθύνει μια ασφαλιστική εταιρία. Ο υπάλληλός του, ο Μανωλιός Πετιχάκης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την αδελφή του Εύα για τη θέση της γραμματέως, την οποία και τελικά προσλαμβάνει.
Ο φίλος του Παύλου, ο Τάσος, τον παροτρύνει να απαντήσει σε μια αισθηματική αγγελία, πράγμα το οποίο κάνει. Τελικά κλείνει ραντεβού στον ιππόδρομο με την κοπέλα που υπογράφει “Ρόδον του Ισπαχάν”. Το ραντεβού όμως εξελίσσεται σε καυγά. Η Εύα, που παρουσιάζεται ως μνηστή του υπαλλήλου του, είναι η κοπέλα με την οποία ο Παύλος διαπληκτίστηκε πρόσφατα στον ιππόδρομο. Προσποιείται ότι δεν έχουν ξανασυναντηθεί και η Εύα συμφωνεί να παίξει αυτό το παιχνίδι. Σύντομα θα ερωτευθούν αλλήλους και θα συνάψουν γάμο.
Διάρκεια: 93′
Παραγωγή:Ελληνική
Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Άννα Μαντζουράνη, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Μοσχίδης, Μίτση Κωνσταντάρα
Σκηνοθέτης: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης (από το ομώνυμο θεατρικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη)
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός







21:00 Πεθαίνω για σένα Mega
2008 (Έγχρ.), 100′
Ελληνική ταινία του Νίκου Καραπαναγιώτη, με τους Ελένη Ράντου, Σήφη Πολυζωίδη, Φάνη Μουρατίδη.
Μια «τυπική» ελληνική οικογένεια μπλέκεται στα δίχτυα του έρωτα. ένα ερωτικό τρίγωνο, ίσως και… τετράγωνο, αναστατώνει τα μέλη μιας οικογένειας με προβλήματα επικοινωνίας που κανένα «οικογενειακό… πακέτο» δεν μπορεί να λύσει. Μητέρα, πρώην χορεύτρια που διδάσκει τανγκό σε σχολή χορού και ο έφηβος γιος της, που ψάχνει την ερωτική του ταυτότητα, θα αποτελέσουν τις δυο πλευρές ενός τριγώνου! Πατέρας τροχονόμος, με έφεση στην στιχουργική που βρίσκει την πηγή της έμπνευσής του στον αντίζηλό του και ο εραστής της γυναίκας του, θα αποτελέσουν τις άλλες δυο πλευρές του… τετραγώνου! Και μια γιαγιά κουφή που ζει αγκαλιά με το κινητό της, είναι ίσως η μόνη που ακούει την καταιγίδα που έρχεται. ‘Ολοι μπλέκονται σε μια ιστορία δολοφονικής αγάπης και τρυφερού μίσους. Το κομφούζιο κορυφώνεται με έναν απροσδόκητο θάνατο. ‘Η μήπως φόνο;







21:00 Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης Star
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ

Μετάδοση: 27.05.2012 | 21 00
Πρωταγωνιστές: Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Νίκη Λινάρδου, Γιάννης Βογιατζής, Μπέτυ Μοσχονά, Δημήτρης Νικολαϊδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Νίκος Φέρμας.
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Έτος: 1963
Διάρκεια: 77 λεπτά
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης, αφήνει το χωριό του και έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι, στην ταβέρνα του Μπούρμπουρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του, Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ’ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης, τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή μεροληπτεί. Ως υπάλληλος φαρμακείου, τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος, βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και δυσκολεύεται να συμπεριφερθεί ως επαγγελματίας όταν μια νεαρή αρτίστα του ζητάει να της βγάλει τολμηρές φωτογραφίες. Ως αστυφύλακας, καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας, που μένει με την υπηρέτριά της, για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στην πρωτεύουσα…
ΣΕΝΑΡΙΟ: Αλέκος Σακελλάριος








22:00 Ο έμπορος της Βενετίας ΕΤ1
THE MERCHANT OF VENICE

Έτος παραγωγής: (2004)
Βασισμένη στο διάσημο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Βενετία, 16ος αιώνας. Ο Αντόνιο δανείζεται χρήματα από τον Σάυλοκ για να βοηθήσει τον νεαρό και απένταρο φίλο του, Βασσάνη, να παντρευτεί την όμορφη Πόρσια. Προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του Αντόνιο, ο Σάυλοκ θέτει πολύ συγκεκριμένους όρους, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή του δανείου. Κι ενώ οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Αντόνιο καταστρέφονται από τις θύελλες, η οργή του Σάυλοκ αυξάνεται… Η κόρη του απάγεται από τον εραστή της, Λορέντζο. Η προθεσμία υποβολής του χρηματικού δανείου λήγει. Ο Σάυλοκ διεκδικεί το ενέχυρό του… μια λίβρα από τη σάρκα του Αντόνιο!
Διάρκεια: 122′
Παραγωγή:ΗΠΑ – Ιταλία – Λουξεμβούργο – Ηνωμένο Βασίλειο
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζόζεφ Φάινς, Λιν Κολινς
Σκηνοθέτης: Μάικλ Ράντφορντ






23:00 Το ξύπνημα του Σκλάβου ΕΤ3
This Land Is Mine

Έτος παραγωγής: (1943)
Ο Άλμπερτ Λόρι είναι δάσκαλος σε ένα σχολείο της γερμανοκρατούμενης Γαλλίας. Είναι δειλός, αλλά εμπλέκεται παρά τη θέλησή του στις δράσεις της αντίστασης. Συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς κατηγορούμενος για φόνο και ο Γερμανός επικεφαλής του προτείνει να συνεργαστεί μαζί τους κατά των Γάλλων, αν θέλει να ελευθερωθεί.
Διακρίσεις: 1944 Υποψήφια για ΟΣΚΑΡ ( Ήχου)
Διάρκεια: 103′
Παραγωγή:ΗΠΑ
Παίζουν: Τσαρλς Λότον, Μορίν Ο’Χάρα, Τζορτζ Σάντερς
Σκηνοθέτης: Ζαν Ρενουάρ







23:45 1408 Star
2007 (Έγχρ.), 94′

Αμερικανική ταινία του Μίκαελ Χάφστρομ, με τους Τζον Κιούζακ, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαίρη ΜακΚόρμακ.
Με μια νουβέλα από τη συλλογή «Όλα είναι δυνατά», ο Στίβεν Κινγκ προμηθεύει το πρωτότυπο υλικό και ο Σουηδός Μίκαελ Χάφστρομ τού «Εκτός Τροχιάς» μας βάζει γρήγορα στο κλίμα. Ο σκεπτικιστής συγγραφέας-ερευνητής Μάικλ Ένσλιν αποφασίζει να περάσει μια νύχτα στο διαβόητο δωμάτιο 1408 του ξενοδοχείου «Ντόλφιν» από το οποίο, όπως τον προειδοποιεί ο διευθυντής, κάνεις δεν βγαίνει σώος και αβλαβής.





00:30 ‘Αγρια ορχιδέα Alpha
1990 (Έγχρ.), 107′
WILD ORCHID.
Αμερικανική ταινία του Ζάλμαν Κινγκ, με τους Μίκι Ρουρκ, Κάρε Ότις, Ζακλίν Μπισέ.
Μια νεαρή δικηγόρος στο Ρίο ντε Τζανέιρο γοητεύεται από έναν αινιγματικό μεγαλοεπιχειρηματία. Ομως αυτός, ενώ τη θέλει, τη σπρώχνει στην αγκαλιά άλλων αντρών.






00:45 Το παιχνίδι του Σάιμον Mega
1999 (Έγχρ.), 85′

SIMON SEZ. Αμερικανο-βελγο-γερμανική ταινία του Κέβιν Έλντερς, με τους Ντένις Ρόντμαν, Νατάλια Τσιλιούτι, Ντέιν Κουκ.
Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ζητά τη βοήθεια του παλιού του φίλου και συνργάτη Σάιμον για μια υπόθεση απαγωγής.






01:00 Παρουσιαστής: Ο μύθος του Τομ Μπεργκέντι Star
ANCHORMAN: THE LEGEND OF RON BURGUNTY

Μετάδοση: 28.05.2012 | 24 30
Πρωταγωνιστές: Γουίλ Φέρελ, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Στιβ Καρέλ, Φρεντ Γουίλαρντ
Σκηνοθεσία: Άνταμ Μάκ Κέι
Έτος: 2004
Διάρκεια: 89 λεπτά
Ο Ρον είναι ένας από τους διασημότερους και πιο επιτυχημένους παρουσιαστές ειδήσεων του Σαν Ντιέγκο, τη δεκαετία του 70. Υποστηρίζει με πάθος την άποψή του πως η θέση των γυναικών στην τηλεόραση είναι μόνο για να παρουσιάζουν εκπομπές μόδας και μαγειρικής. Όταν λοιπόν ενημερώνεται πως πρόκειται να συνεργαστεί με μια νέα εκφωνήτρια ειδήσεων, η οποία, εκτός από όμορφη είναι φιλόδοξη και αφοπλιστικά «ξύπνια» για να κάνει τη «γλάστρα», ξεκινά ανάμεσα τους ένας αμείλικτος πόλεμος…





02:45 Ανορθόδοξη έλξη Alpha
2002 ( Έγχρ.), 110′
THE RULES OF ATTRACTION
. Αμερικανο-γερμανική ταινία του Ρότζερ Έιβαρι, με τους Τζέιμς βαν ντερ Μπικ, Σάνιν Σόσαμον, Κιπ Παρντιού.
Τρεις φοιτητές σε αμερικανικό πανεπιστήμιο κάνουν σεξ και χρήση ναρκωτικών σαν να μην υπάρχει αύριο. Γύρω τους περιστρέφονται διάφοροι εξίσου «άδειοι» συναισθηματικά χαρακτήρες.






03:00 ‘Eνοχο υλικό Star
SNAP DECISION

Μετάδοση: 28.05.2012 | 02 30
Πρωταγωνιστές: Μαρί Ουίνινγκχαμ, Φελίσιτι Χάφμαν, Τσέλσι Ρος, Μέγκαν Φάλενμποκ
Σκηνοθεσία: Άλαν Μέτζγκερ
Έτος: 2001
Διάρκεια: 86 λεπτά
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Τζένιφερ είναι μητέρα και μοναδική κηδεμόνας τριών ανήλικων παιδιών. Τα πράγματα στη ζωή τους κυλούν ομαλά. Βέβαια οι απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν της αφήνουν περιθώρια ψυχαγωγίας. Παρά τη ρουτίνα μίας ανύπαντρης μητέρας, η Τζένιφερ καταφέρνει και τα βγάζει πέρα με χαμόγελο. Η επίσκεψη τής Κάρι, νονάς των παιδιών και καλύτερης φίλης της Τζένιφερ, θα φέρει στη ζωή της οικογένειας τα πάνω κάτω. Ενώ τα παιδιά τρέχουν, παίζουν και φωνάζουν μέσα στο σπίτι φορώντας μόνο τις πάνες τους, η Κάρι αποφασίζει να απαθανατίσει τις ευχάριστες αυτές στιγμές. Η “Οδύσσεια” της οικογένειας ξεκινά όταν ο υπάλληλος που εμφανίζει το φιλμ το παραδίδει στην αστυνομία ως “υλικό ύποπτο για παιδεραστία” και στην συνέχεια η αστυνομία ασκεί δίωξη στης δύο γυναίκες. Με το ενδεχόμενο να καταδικαστούν, οι δύο γυναίκες ξεκινούν ένα παρανοϊκό ταξίδι στα σκουριασμένα γρανάζια της γραφειοκρατίας, της δικαιοσύνης και του νόμου.

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και εξιστορεί την ιστορία τής Κάθριν Μάιερ, μίας επαγγελματίας φωτογράφου η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της παιδεραστίας, καθώς είχε στην κατοχή της φωτογραφίες με την κόρη της και μία μικρή της φίλη να παίζουν, στην φυσιολογική περιβολή ενός βρέφους ή μικρού παιδιού, με τις πάνες τους.




03:20 Φυλακισμένοι στον παράδεισο Ant1
1996 (Εγχρ.), 132′

HEAVEN’S PRISONERS. Αμερικανο-αγγλική ταινία του Φιλ Τζοάνου, με τους Άλεκ Μπόλντουιν, Κέλι Λιντς, Έρικ Ρόμπερτς.
Η φιλήσυχη ζωή ενός πρώην αλκοολικού αστυνομικού και της γυναίκας του αναστατώνεται όταν διασώζουν ένα κοριτσάκι από ένα αεροπορικό δυστύχημα.
camerastyloonline.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.