Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Καστοριά: Το νεκροταφείο έχει φτάσει στα όριά του (φωτογραφίες από το οστεοφυλάκιο)

Παρεμβάσεις προγραμματίζει ο Δήμος Καστοριάς, μαζικές εκταφές, δενδροφυτεύσεις και αναβάθμιση του οστεοφυλάκιου

Η κατάσταση στο νεκροταφείο της Καστοριάς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι τάφοι έχουν επεκταθεί και έχουν φτάσει μέχρι τη Γράμμου. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τάφους και στη... διαχωριστική νησίδα.





Το θέμα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Καστοριάς και ήδη εδώ και δύο μήνες έχει αρχίσει η εκταφή οστών από τάφους, με αργό ρυθμό, προς το παρόν.
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η μαζικότερη εκταφή, ώστε να γίνει η επιθυμητή αποσυμφόρηση.

«Θα πρέπει να καθησυχάσουμε τους συνδημότες μας που ανησυχούν για την τύχη των δικών τους προσφιλών προσώπων, η ανακομιδή των οστών θα γίνει από εγκαταλελειμμένους τάφους και από όσους έχουν πεθάνει πριν από 60 χρόνια. Ενώ παράλληλα είναι πάντα ανοιχτή η διαδικασία όσων επιθυμούν την ανακομιδή οστών, η οποία ενεργείται μετά από παρέλευση τριετίας από της ταφής, με επιμέλεια των συγγενών» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Τόσκος.
«Παράλληλα ο Δήμος Καστοριάς προχωρεί στη δενδροφύτευση του τμήματος επί της οδού Γράμμου, ώστε η διέλευση των οχημάτων να μη διαταράσσει τη γαλήνη, η οποία αρμόζει στο χώρο»

Υπενθυμίζουμε ότι στο κοιμητήριο Καστοριάς λειτουργεί και οστεοφυλάκιο για τη φύλαξη των οστών. Ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί με αναδιάταξη και ευπρεπισμό του όλου χώρου καθώς και του χώρου προσευχής και απόδοσης τιμών προς τους νεκρούς.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.