Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

TΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ


ΕΠΕΙΔΗ Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
ΕΠΕΙΔΗ Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
ΕΠΕΙΔΗ Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
ΕΠΕΙΔΗ Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.
Διαßάστε εδώ τις εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας μας:

Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουµίνιο: Εδώ και καιρό η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Ελιές και ελαιόλαδο Η χώρα μας είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιών κ ελαιολάδου.
( 15% της παγκόσµια παραγωγής)

Κρόκος. Η χώρα μας είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

Σπαράγγια. Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγές σπαραγγιών

Βαμβάκι . Η χώρα μας είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού (τo 2004 ήµασταν 4η)
11η σε παραγωγή.

Τουρισμός . Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστών. 18,2 εκ

Τυροκομικά. Η χώρα μας είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προϊόντων

Ναυτιλία. Η χώρα μας κατέχει την 1η θέση της παγκόσµιας ναυτιλίας
Epirus-Ellas

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε και η γούνα ήταν σε αυτη τη λίστα μπέτσκες μου. Η τελευταία αναφορά κάπου στα τέλη του 90 έλεγε οτι ήταν το πρώτο σε ιεραρχία εξαγώγιμο Ελληνικό προιόν στη Ρωσία. Τώρα ας μείνουν με τις "μαλιαμόρδες" ανα χείρας και ας πάνε στην Αθήνα και στο Ντουμπάι για να τις πουλήσουν. Ας πνίξουν την πόλη μας με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Δεν έχουν καταλάβει όμως οι συμμέτοχοι στην κατάντια μας Μεγαλογουναράδες οτι η πόλη έχει ξυπνήσει και οτι η νέα γενιά σε σχέση με αυτούς ξέρει γράμματα και δεν θα ασχοληθεί με μπούντουρα, μπουκλούκια, μαλιαμόρδες, σούξεν, ντρόμ, τεζιάκια κτλ. γιατί δεν θέλει να δουλεύει χωρίς ασφάλεια, με πενιχρούς πλέον μισθούς και εποχιακά. Μαθηματικά σε 15 χρόνια δεν θα υπάρχουν γουνεργάτες στην πόλη της Καστοριάς.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε ξεχασες να αναφερεις και το προβλημα που προκαλειται απο τα λεγομενα "καμακια" του Μουζενιδη και των λοιπων βιαστων μας. οσο για τα 15 χρονια που λες σε βρισκω εως πολυ αισιοδοξο. Ψαχνουμε να βρουμε αιτιες για την παρακτη του παλαι ποτε νο1 εξαγωγικου προιοντος και πραγματικα εθελοτυθλουμε στο κακο που εχουμε οι ιδιοι κανει σε ενα τοσο αριστοκρατικο επαγγελμα!! Κριμα

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.