Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καστοριά: Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου και ΑΠΘ για τη λίμνη

Το Σάββατο 28/04/2012, ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης και ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κος Ιωάννης Μυλόπουλος υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και του ΑΠΘ, σε θέματα που άπτονται της παρακολούθησης και διαχείρισης των υδάτων της λίμνης καθώς και της ευρύτερης λεκάνης απορροής της λίμνης Καστοριάς.

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών εστιάζεται στη... διαχείριση των υδατικών πόρων της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης απορροής της λίμνης Καστοριάς, την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και των "πράσινων" εφαρμογών στο Δήμο Καστοριάς.


Με το πρωτόκολλο συνεργασίας το ΑΠΘ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα παρέχει υπηρεσίες επιστημονικού συμβούλου, μέσω του νεοσυσταθέντος ΚΕΟΔΥ (Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων και των Τμημάτων του), στα παρακάτω θέματα:

1. Προστασία και αποκατάσταση της λίμνης Καστοριάς
2. Εξέταση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των υδάτων της λίμνης καθώς και της ευρύτερης λεκάνης απορροής της λίμνης.
3. Εκπόνηση πτυχιακών, διπλωματικών και διδακτορικών διατριβών με επιστημονικό αντικείμενο τη διαχείριση της λεκάνης απορροής της λίμνης.
4. Επιστημονική υποστήριξη στην οργάνωση και στη λειτουργία του ενυδρείου Καστοριάς.
5. Επιστημονική υποστήριξη στην προσπάθεια του Δήμου για προώθηση πρακτικών και εφαρμογών πράσινης ανάπτυξης
6. Επιστημονική υποστήριξη σε δράσεις δια βίου εκπαίδευσης και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
7. Συνεργασία με το ΚΠΕ Καστοριάς και στήριξη των δράσεών του στην τυπική, μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση.


Για το σκοπό αυτό το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μέσω των μονάδων του που θα συμμετέχουν στις επιμέρους δράσεις, θα αναπτύξει δράσεις ενημέρωσης αλλά και θα μεταφέρει τεχνογνωσία στα ανωτέρω θέματα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των συμβαλλομένων για τη συστηματική ενημέρωση στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο Δήμος Καστοριάς αναλαμβάνει την υποχρέωση να διευκολύνει την πρόσβαση σε σχετικά στοιχεία που έχει στη διάθεση του, και να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για την πραγματοποίηση των δράσεων ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.




1 σχόλια:

apos είπε...

Για να δούμε ! Άλλη μια φαμφάρα στις τόσες , προκειμένου να φωτογραφηθούν οι "αρμόδιοι" , για να μας πούνε ότι κάτι κάνουν , ή μήπως κάτι προκύψει ...?

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.