Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Καστοριά: Ρήγμα στην τοπική της Νέας Δημοκρατίας


Αβραμόπουλος και Σαββόπουλος τράβηξαν το σχοινί στα άκρα
Βαθαίνει το ρήγμα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, από τις “άτακτες” κινήσεις ορισμένων κορυφαίων στελεχών της, εναντίον... κάποιων άλλων, για προσωπικούς λόγους, πυροδοτώντας κλίμα έντασης και ανησυχίας στους ψηφοφόρους αλλά και φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της προς τα δεξιά και ιδιαίτερα προς το κόμμα “Ανεξάρτητοι Έλληνες” του Π. Κομμένου!

Στην δικαστική διαμάχη του αντιπροέδρου του κόμματος Δ. Αβραμόπουλου, με δύο τοπικά στελέχη, για τα επικριτικά σχόλια που ανάρτησαν εναντίον του στο διαδίκτυο, πριν δύο χρόνια, έρχεται να προστεθεί η αναβίωση μιας προσωπικής “βεντέτας”, του αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλου, εναντίον του υποψήφιου για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο Γ. Παπαδόπουλου, τον οποίο καταγγέλλει δημόσια, για “αντικομματική συμπεριφορά” επειδή δεν συντάχθηκε μαζί του, στις τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές!

Η άκομψη πολιτικά στάση του αντιπεριφερειάρχη, να διαρρεύσει το περιεχόμενο της επιστολής προς το κόμμα, προτού φτάσει στον προορισμό της, προκαλεί αμηχανία και προβληματισμό στα τοπικά στελέχη, για τα κίνητρα που οδήγησαν τον Δ. Σαββόπουλο σ' αυτή την κίνηση!

Η καθυστερημένη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη, εναντίον του πρώην δημάρχου Κορεστείων, ερμηνεύθηκε από πολλούς, ως μια κίνηση αντιπερισπασμού, για τα μελλοντικά πολιτικά σχέδια του πρώτου, που φαίνεται να απειλούνται από τον δεύτερο. Αλλά και ως μια πράξη αλληλεγγύης, προς τον βουλευτή Ζ. Τζηκαλάγια, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις, επειδή προφανώς τον θεωρεί “ακίνδυνο” σε μια επόμενη φάση!

Σύμφωνα με πληροφορίες που... διέρρευσαν από τον ίδιο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Σαββόπουλος απέστειλε - ή προτίθεται να αποστείλει - επιστολή προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία καταγγέλλει τον υποψήφιο για το βουλευτικό χρίσμα Γ. Παπαδόπουλο, για “αντικομματική συμπεριφορά”! Επειδή, όπως ισχυρίζεται ο αντιπεριφερειάρχης, εκείνος συντάχθηκε με τον αντίπαλο συνδυασμό στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και παραβρέθηκε μάλιστα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιους αντιπεριφερειάρχη Απ. Κιοσσέ.

Ο Γ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του, που προϋπήρξε οργανωτικό στέλεχος της “Πολιτικής Άνοιξης” και πιθανόν να θεωρείται “ξένο σώμα” από τους σκληροπυρηνικούς του τοπικού κομματικού κατεστημένου, απέφυγε να δώσει συνέχεια στο θέμα, λέγοντας ότι δεν ήταν αυτός που επιδίωξε την υποψηφιότητα αλλά η πρόταση προήλθε από την Συγγρού και ενισχύθηκε από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

από την εφημερίδα "ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ"
Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.