Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Λύκος επαναφέρεται από πνιγμό. Συγκινητικό βίντεο που αξίζει να δείτε!


Τραυματισμένος και παράλυτος από τα παγωμένα νερά του ποταμού Limentra στην Ιταλία, ένας λύκος διασώζεται από τους ανθρώπους του κέντρου διατήρησης και έρευνας της άγριας ζωής «Monte Adone». Αφού δέχεται... φροντίδα, περίθαλψη και πολλή αγάπη, ο Navarre είναι τώρα στο στάδιο της ανάρρωσης.




videoman.gr

3 σχόλια:

lykos είπε...

Ναι.. Και μετά θέλετε να μάθετε την συνέχεια?
Ο φίλος μας πάει ελευθερώνεται και ψάχνει για τροφή.. Είναι χειμώνας όμως και οι επιλογές του είναι λιγοστές,οπότε βρίσκει μια στάνη κάπου στην περιοχή του. Δεν έιναι ενταγμένος ακόμη σε αγέλη και η ζωή του κινδυνεύει πρώτα απ'όλα απο άλλους λύκους. Είναι επίσης επικύνδυνο να ρισκάρει να επιτεθεί στα πρόβατα,γιατί ένας τραυματισμός απο τους σκύλους μάλλον θα του στοιχίσει τη ζωή και δύσκολα να είναι τόσο τυχερός να τον σώσουν άνθρωποι για δεύτερη φορά.Αλλά η πείνα είναι μεγάλη και το ρισκάρει.. Ο βοσκός που κοιμάται και περνει πρέφα τι γίνεται βγαίνει με την καραμπίνα του και του ρίχνει.. Τέλος!

Alexandros είπε...

Luke-Luke..akou kai to upoloipo..o voskos pou den emathe pote grammata..kai etsi nomize apo paidi pws o lukos einai exthros tou...den emathe pote na fulaei kai tin ygeia tou..mia mera kitrinise..den eixe paei pote sto giatro..enas perastikos ton pige me to zori sto nosokomeio..tou vrikan karkino sto pankreas...se dio mines pethane apo tis ximeiotherapeies pou enas giatros tou ekane gia na paei sto sunedrio pou tou uposxethike mia farmakeutiki etairia.. ta paidia tou voskou den irthan pote na ton doun sto noskomeio..eixan apo kairo exafanistei kathws ntrepotan gia ton agrammato patera tous..pou itan "voskos" Conclusion: Life sucks any way...kaneis den katehei tin apoliti alitheia kai to apolito dikio.. to misos apenanti sto luko..einai exisou lathos me to misos apenanti sto vosko..

lykos είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Δεν μισώ τους βοσκούς. Ζώ κατα μια έννοια κοντά τους. Αλλά απο την άλλη δεν συμφωνώ οτι οι βοσκοί είναι "αγράμματοι" η κατι τέτοιο. Απλά προσπαθούν να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. Είναι θεμιτό αυτό αλλά η συμβίωση με την άγρια ζωή είναι πολύπλοκο θέμα για να ανπτυχθεί σε μερικές γραμμές. Απλά θα αναφέρω οι μέτρα προστασίας για τους βοσκούς υπάρχουν. Αποζημιώνονται για τα ζώα που χάνουν απο επιθέσεις λύκων ή αρκούδων απο τον ΕΛΓΑ αλλά πάσχει το σύστημα τηςαποζημίωσης. Μπορούν να αντιμετωπίσουν τον λύκο με την εκπάιδευση των σκύλων τους (και ιδίως του Ελληνικού Ποιμενικού) αλλά δεν μπάινουν σε αυτή τη διαδικασία γιατί απαιτεί χρόνο και κόπο (ειναι λίγο αντιεπαγγελματικό αν θές να μην παίρνεις μέτρα προστασίας της επένδυσής σου). Μπορούν να βάλουν ηλεκτροφόρους φράχτες (υπάρχουν και φορητοί μάλιστα) αλλά τους θεωρούν μπελαλίδικους και ενίοτε τους τσιγκουνεύονται. Οι περισσότεροι είναι ενημερωμένοι,αλλά συνήθως δεβ ασχολούνται οι ίδιοι με το ζωικό κεφάλαιο αλλά το αναθέτουν σε μετανάστες κλπ.. Τεσπα... Μεγάλο θέμα ανοίγουμε..

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.