Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Τζηκαλάγια με τους συλλόγους εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας,

συμμετείχε σε προκαθορισμένη συνάντηση των Συλλόγων Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με τον ειδικό Γραμματέα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών με αρμοδιότητα αποκρατικοποιήσεων κ. Γιώργο Κυριακό. Το φλέγον θέμα της συνάντησης ήταν η επικείμενη πώληση της ΛΑΡΚΟ, στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων και της εκποίησης δημόσιας περιουσίας, καθώς και η μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων σε αυτή.

Η εξέλιξη αυτή αφορά άμεσα το Νομό Καστοριάς όπου βρίσκεται το λατομείο της Ιεροπηγής. Σε αυτό εργάζονται 40 μόνιμοι έμπειροι εργαζόμενοι, ενώ με αυτό συνεργάζονται πολλοί ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών, τροφοδοτώντας με τη σειρά τους μια αλυσίδα επαγγελματιών της περιοχής που σχετίζονται με το χώρο του αυτοκινήτου, αλλά και των καυσίμων.

Ο κ. Τζηκαλάγιας επαναβεβαίωσε προς πάσα κατεύθυνση τη θέση του πως μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση, που μάλιστα εκμεταλλεύεται εθνικούς πόρους όπως τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, δεν πωλείται σε καμία περίπτωση! Επίσης, εργαζόμενοι που κάνουν ένα επάγγελμα που αναμφισβήτητα χαρακτηρίζεται ως βαρύ και ανθυγιεινό, δεν θα έπρεπε να υποστούν περικοπές μισθών.

Ο Βουλευτής πέρασε το μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία ελπίζουμε πως θα αναλογιστεί το εθνικό συμφέρον και θα πράξει το καλύτερο για τη χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.