Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Φίλων του Περιβάλλοντος έκοψε την πίτα στον Αϊ-Θανάση (ρεπορτάζ-φωτογραφίες)‏


Μέσα σ' ένα πανέμορφο τοπίο, που το δημιούργησε η χιονόπτωση, ο δραστήριος Σύλλογος Φίλων του Περιβάλλοντος Καστοριάς, έκοψε την π. Κυριακή, στο περίπτερα του, στην κορυφή του Αϊ-Θανάση, στο βουνό της πόλης μας, την καθιερωμένη Βασιλόπιτα του, στην οποία παραβρέθηκαν...ο Βουλευτής της ΝΔ του νομού μας, Ζ. Τζηκαλαγιας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε Καστοριάς, Φ. Ταλίδης, η Αντιδήμαρχος Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς. Τρ. Πολυγιάννης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, Ν. Μητρετώδης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Μετά τις ευλογίες της Εκκλησίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βασ. Σταμπουλίδης στην ομιλία του (ολόκληρη δημοσιεύεται παρακάτω), αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, στην απομάκρυνση, επιτέλους των κεραιών από την περιοχή, ευχαριστώντας παράλληλα, όλους, όσοι συμπαρίστανται χρόνια τώρα, στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος, για ένα όμορφο περιβάλλον.

Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό, ο Βουλευτής του Νομού μας Ζ. Τζηκαλάγιας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καστοριάς, Φ. Ταλιδης και η Αντιδήμαρχος Καστοριάς, Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία, οι οποίοι εξήραν το έργο του Συλλόγου, η δε Αντιδήμαρχος Καστοριάς τόνισε, ότι με το ψηφιακό σήμα που θα έλθει και στην Καστοριά, θα απομακρυνθούν οι κεραίες από το βουνό του Αη-Θανάση.

Στην πολύ, όπως πάντα, όμορφη και ζεστή εκδήλωση, προσφέρθηκε ο υπέροχος, καθιερωμένος πατσάς, λουκάνικα, σουβλάκια άλλοι μεζέδες και άφθονο κόκκινο κρασί. Της εκδήλωσης, προηγήθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στο εξωκκλήσι του Αγ. Αθανασίου, ενώ, το προηγούμενο βράδυ, στα προεόρτια, ως είθισται, η γνωστή παρέα φίλων του τραγουδιού, χάρισε, στον ίδιο χώρο, μια αξέχαστη βραδιά, σε όσους παραβρέθηκαν.

Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου, για την άρτια και φέτος οργάνωση της εκδήλωσης. Και του χρόνου.







Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Στέργιος Γ. Ιατρού
από την εφημερίδα "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"

Φωτογραφίες από τα προεόρτια: Τάκης Κλαζίδης

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.