Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Καστοριά: Ο απολογισμός των Ραγκουτσαριών


Περίπου 10.000 με 15.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα εκτιμάται ότι βρέθηκαν στην Καστοριά το τριήμερο των Φώτων, οπότε και αναβίωσαν τα Ραγκουτσάρια.

Τα πρώτα αυτά στοιχεία...έδωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού -Τουρισμού Καστοριάς Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία, κάνοντας τον απολογισμό του Καστοριανού Καρναβαλιού. Ο Δήμος προγραμματίζει τον Οκτώβριο τη διοργάνωση ειδικής έκθεσης στην Αθήνα με θέμα τα Ραγκουτσάρια.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

1 σχόλια:

kakoskastorianos είπε...

Μήπως μπορούν να μας πουν πόσο κόστισαν τα «Καρναβάλια 2012″.
Γιατί για τα Ραγουτσάρια αυτά καθ’ αυτά δεν έπεσαν παρά κάτι λίγα ψίχουλα στα μπουλούκια(για τα βραβεία της παρέλασης ούτε φράγκο.
Από την άλλη μεριά φαμφάρες για τα αποκαλυπτήρια του (δωρεάν) αρλεκίνου 35000€. Ομάδα Helix (καλή κατά τ’ άλλα)10000€, για να την παρακολουθήσουν στην Ομόνοια, μέσα στην παγωνιά, καμοιά 100 άτομα.
Για φιλοξενείες κολητών μας δημοσιογράφων και διαφήμιση, άγνωστο πόσο.
Όσο γι’ αυτόν τον περίφημο στολισμό της πόλης, η κα. Μισκία με τη φίλη της κ. Σωτηροπούλου ξαναβάψαν τις άσπρες περσινές φιγούρες, οι οποίες κόστισαν (πέρυσι) στο Δήμο άλλα 35000€ και σερβιρίστικαν ως νέος στολισμος, άγνωτο ποιού κόστους για φέτος.(Τα περσινά φτερά και πούπουλα ίσως ξανασερβιριστούν του χρόνου) με νέα τιμολόγια.
Επειδή περιθώριο για άλλες μάσες η Ελλαδίτσα μας δεν έχει, κι επειδή ο κόσμος θα αρχίσει να βαράει όποιον πολιτικό βρει μπροστά του (με βοϊδόπ…τσες, ραγκοτσούρες κ.α.) κοιτάξτε με τα 3,5 εκατομύρια του προϋπολογισμού του Δήμου για τα Πολιτιστικά του 2012 να φτιάξετε κανένα πολιτιστικό κέντρο και στηρίξτε τα Ραγκουτσάρια – Καρναβάλι όπως πρέπει.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.