Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Απολογισμό Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς για το 2011 (συνέντευξη κ. Ηλία Στεφανή - αναλυτικό ρεπορτάζ)‏

Στον απολογισμό για το 2011 προχώρησε τις προηγούμενες ήμερες, η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς . Σύμφωνα με το διευθυντή κ. Ηλία Στεφανή την περασμένη χρονιά απασχόλησαν την αστυνομία περιστατικά βαρύνουσας σημασίας, όπως ληστείες, ναρκωτικά αλλά και διαρρήξεις. Επιπλέον, παρθήκαν και έκτακτα μέτρα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.



9 θανατηφόρα δυστυχήματα με 9 θύματα
«Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία και υπηρεσιακό βάρος σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία και γενικά την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων . Λάβαμε μέτρα για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, έγινε χαρτογράφηση των περιοχών που διαπράττονται κατά κόρον τροχαία ατυχήματα, ενώ αυξήσαμε τους ελέγχους σε σημεία που εμφάνισαν αύξηση τροχαίων», εξήγησε ο κ. Στεφανής.
Ωστόσο τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, όπως υποστήριξε στη συνέχεια, αυξήθηκαν σε σύγκριση με το 2010 φτάνοντας μάλιστα το 2011 στον αριθμό 9 με 9 θύματα.
«Το 2011 είχαμε 100% άνοδο στα θανατηφόρα δυστυχήματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς κρατούσε χαμηλό ποσοστό στα τροχαία ατυχήματα. Φέτος, υπερβάλαμε το ποσοστό των θανατηφόρων ενώ στα ελαφριά είμαστε κάτω. Αυτό είναι συγκυριακό και τυχαίο γεγονός που οφείλεται στην αμέλεια και στη μέθη», εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής, σημειώνοντας παράλληλα ότι αισθητή μείωση της τάξεως περίπου 40%, υπήρξε και στις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Στόχος μας η ασφάλεια των κατοίκων
Το 2011 σημάδεψαν την πόλη της Καστοριάς δυο ακόμη πρωτοφανή περιστατικά η δολοφονία της φοιτήτριας από την Κέρκυρα αλλά και η απαγωγή μιας φοιτήτριας από τα Γιάννενα.

« Πράγματι είχαμε δυο περιπτώσεις, ούτε οι παθόντες αλλά ούτε και οι δράστες ήταν καστοριανοί. Τα δυο αυτά γεγονότα ξεδιαλύθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν οι δράστες, οι μεν δράστες της απαγωγής στα Γιάννενα, ο δε δράστης της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας από την Κέρκυρα, στο Κιλκίς», δήλωσε ο κ. Στεφανής.
Ο αστυνομικός διευθυντής υπογράμμισε ακόμη ότι η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της πρόληψης των ελέγχων και της διαρκούς αστυνόμευσης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.
«Η εγκληματικότητα κρατήθηκε σε χαμηλά και σε απόλυτα ελεγχόμενα επίπεδα. Μπορέσαμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς να προσφέρουμε στην κοινωνία της Καστοριάς, αυτό το αγαθό που της αξίζει, την ασφάλεια των κατοίκων», κατέληξε ο αστυνομικός διευθυντής, ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεργάτες και τους υφισταμένους του, διότι όπως είπε, ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2011
Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα9
Σοβαρά τροχαία ατυχήματα 2
Ελαφρά τροχαία ατυχήματα 24

Παθόντες
Νεκροί 9
Σοβαρά τραυματισθέντες 2
Ελαφρά τραυματισθέντες 38
Ειδικότερα για τις γιορτές

Αυξημένα μέτρα σε όλο το νομό Καστοριάς κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων 2011 - Πρωτοχρονιάς 2012, μέχρι και το τριήμερο των καρναβαλιών, έλαβε η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς. Έντονη, μάλιστα, ήταν και η παρουσία τροχονόμων στο οδικό δίκτυο σε τομείς ανά 1 με 2 χιλιόμετρα, ανάλογα βέβαια, με τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής του νομού, ενώ ενισχυμένη σε μεγάλο βαθμό ήταν και η αστυνομική παρουσία σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, για αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για έλεγχο αλκοτέστ.

«Τις ημέρες των εορτών, πάρθηκαν αυξημένα μέτρα, τα οποία είχαν ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα, με αποκορύφωμα φυσικά τα τριήμερα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, καθώς και το τριήμερο του καρναβαλιού. Μπορώ να πω ότι ο στόχος επετεύχθη και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα διότι δεν είχαμε διαρρήξεις τουλάχιστον μέχρι τα ραγκουτσάρια. Το καλό είναι ότι δεν είχαμε ούτε τροχαία ατυχήματα, παρόλο που είχαμε άσχημο καιρό με χιόνια », δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς, κ. Ηλίας Στεφανής για να προσθέσει, ότι το μόνο που υπήρξε ήταν η σύλληψη την πρωτοχρονιά ενός πλανόδιου μικροπωλητή όχι από την περιοχή μας, ο οποίος στις εκδηλώσεις του Άργους Ορεστικού συνελήφθη να έχει στην κατοχή του 3.000 κροτίδες και 30 βεγγαλικά και δυο ακόμη περιπτώσεις, όπως μικροποσότητες με ναρκωτικά και στα ραγκουτάρια ένα νεαρός συνελήφθη να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών .

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
Από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.