Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

“Υπό το φως της πανσελήνου” παρουσίαση του βιβλίου της 15χρονης καστοριανής Μαρίας Δανιήλ (φωτογραφίες)


Είναι μαθήτρια της 1ης τάξης του Λυκείου κι όμως κατάφερε να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα.

“Υπό το φως της πανσελήνου” είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε η 15χρονη συμπολίτισσα μας Μαρία Δανιήλ.

Πρόκειται για...το πρώτο μέρος μιας τριλογίας όπου βρικόλακες, λυκάνθρωποι, μια αρχαία προφητεία, χαρισματικοί θνητοί δεμένοι με τοπικούς θρύλους και χαρακτήρες βασισμένοι σε υπαρκτά πρόσωπα, παρασύρουν τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του υπερφυσικού και της φαντασίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.
«Πάντα διάβαζα βιβλία φαντασίας και ακούω και ροκ μουσική που βασίζεται λίγο σε τέτοια πράγματα. Είχα μερικές ιδέες και άρχισα να γράφω». Δήλωσε η νεαρή συγγραφέας Μαρία Δανιήλ και πρόσθεσε ότι το μυθιστόρημά της απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως στους συνομήλικους της .

Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος του 1ου ΓΕΛ Καστοριάς Παναγιώτα Τσιάτσικα, η οποία είναι και καθηγήτρια της Μαρίας. «Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια της Μαρίας. Μη ξεχνάμε βέβαια και το νεαρό της ηλικίας της. Παρόλα αυτά εγώ έμεινα ικανοποιημένη και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την ευκαιρία να το προλογίσω. Πιστεύω ότι η Μαρία έχει αρκετό ταλέντο και νομίζω ότι στην πορεία θα φανεί αυτό ακόμη περισσότερο». Υπογράμμισε η κ. Τσιάτσικα.

Στην προσωπικότητα της συγγραφέως, αναφέρθηκε και η δικηγόρος Αγνή Κανδύλη.
Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση τη νεαρή συγγραφέα. Μεταξύ αυτών φίλοι και συμμαθητές της οι οποίοι περιμένουν με αγωνία τη συνέχεια του μυθιστορήματος.
Το βιβλίο “Υπό το φως της Πανσελήνου”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

Από την εφημερίδα Φωνή της Καστοριάς
Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες :Ελένη Ψωμαδάκη

Επιμέλεια: Μπέτσκας



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.