Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο πλανήτης υποδέχεται το 2012 (βίντεο)


Τη νέα χρονιά υποδέχθηκε η Ωκεανία με πυροτεχνήματα και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις. Στην Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2012.

Η κακοκαιρία που επικρατεί στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην...ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.



Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου χρόνου. Πάνω από 1,5 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την παραδοσιακή εκδήλωση, κατά την οποία επτά τόνοι πυροτεχνημάτων άρχισαν να φωτίζουν τον ουρανό, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις» μέσα σε 20 λεπτά.



Περισσότεροι από 2.800 αστυνομικοί περιπολούν την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και πραγματοποιούν ελέγχους για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα νοσοκομεία του Σίδνεϊ βρίσκονται σε ετοιμότητα και οι γιατροί προειδοποιούν κατά των “εμφραγμάτων της καλής χρονιάς", που προκαλούνται συνήθως από το ποτό και το υπερβολικό φαγητό.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους χθες στο λιμάνι και μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις για το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια.



Τα νησιά Σαμόα έσβησαν από το ημερολόγιό τους την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και πέρασαν κατευθείαν στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, με απόφαση των Αρχών.

Μέχρι πρότινος η Σαμόα ήταν ανατολικά από τη γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στο μέσο του Ειρηνικού ωκεανού και άρα ακολουθούσε το χρόνο των ΗΠΑ. Με την αλλαγή η γραμμή περνά πλέον δυτικά από τη γραμμή και συντονίζεται με το χρόνο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.