Οι ερευνητές, αξιολογώντας 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν περισσότερα από 200.000 άτομα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως...ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπίρα τη μέρα.
Ωστόσο σημειώνουν πως ο καρδιολογικός κίνδυνος αυξάνεται με την αύξηση της κατανάλωσης μπίρας, όπως και με το κρασί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ, κρασιού ή μπίρας, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της γνωστής και ως «καλής» χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.
Οι ερευνητές επισημαίνουν πως τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται σε άλλα αλκοολούχα ποτά, αν και έχουν γίνει λιγότερες έρευνες για αυτά.
tvxs.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.