Σάββατο 28 Μαΐου 2011

2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων «Θωμάς Λάρης»

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της Καστοριάς στην περίοδο της δόξας της, θα θυμούνται στους εντός έδρας αγώνες πριν από το ματς, προηγούνταν ένας άλλος αγώνας ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς!!!

Ήταν οι παιδικές ομάδες από τα τσικό...
που είχε οργανώσει και χρηματοδοτήσει ο Θωμάς Λάρης.

Ο Ελληνοαμερικάνος που ήρθε στην Καστοριά στις αρχές της δεκαετίας του '70, ασχολήθηκε με τους χορδάδες, όμως είχε δύο μεγάλες αγάπες, το ποδόσφαιρο και τα παιδιά.

Κάθε απόγευμα η πιτσιρικαρία κατέβαινε στο γήπεδο (αυτού που τώρα βρίσκεται το πάρκο Ολυμπιακής φλόγας) για προπόνηση, κάποια στιγμή γυμνάζονταν πάνω από 200 παιδιά.

Φορούσαν κανονικές αθλητικές στολές και έπαιζαν με δερμάτινες μπάλες (μεγαλεία για την εποχή εκείνη).

Όλα προσφορά, τζάμπα από τον αμερικάνο, που η μεγαλύτερη χαρά του ήταν να βλέπει τους μικρούς καστοριανούς να αθλούνται.

Ο ίδιος μάλιστα είχε επινοήσει και διάφορα ποδοσφαιρικά συστήματα με πιο δημοφιλή τον περίφημο ...ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ!!!

Όταν νευρίαζε με τα αντικανονικά μαρκαρίσματα, δεν χαριζόταν και άρχισε τα ...Σάνα παπίτς!

Ο ίδιος μάλιστα είχε κάνει και μια λέσχη όπου σύχναζαν οι ποδοσφαιρόφιλοι. Τα τσικό του Λάρη αποτέλεσαν τη βάση για την εφηβική ομάδα της Καστοριάς.

Ο Θωμάς Λάρης ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα για την πόλη μας, μια πραγματική αγνή ψυχή, ότι έκανε το έκανε με αγάπη, δεν ήταν έμπορος και υποκριτής και γι' αυτό, πλούσιος ήρθε από την Αμερική, αλλά κάποιοι τον εκμεταλλεύτηκαν και τελικά πέθανε στην ψάθα.

Όλοι όσοι ήταν τότε στις ομάδες του, τον θυμούνται με αγάπη.

Μπέτσκας

2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων «Θωμάς Λάρης»

28-29 Μαΐου ώρα 18:00
EAK Καστοριάς

Συμμετέχουν οι ομάδες:

1. Παλαίμαχοι Καστοριάς
2. Παλαίμαχοι Κέλετρον
3. Παλαίμαχοι Ελπίδες
4. Παλαίμαχοι Ν.Καστοριάς




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.