Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πρόγραμμα ενίσχυσης με 100% χρηματοδότηση για νέες και υπο-ίδρυση επιχειρήσεις

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για το «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)». Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 36.000.000 € και στοχεύει στην ίδρυση άνω των 1.000 νέων επιχειρήσεων ενώ παράλληλα προβλέπει τη δημιουργία περισσότερων από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.




Οι δικαιούχοι θα πρέπει:
•Να έχουν κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά την 1/1/2011 ή να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας).
•Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).
•Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών, δηλαδή το 18ο έτος θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο (λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία γέννησης) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Όσον αφορά στο 64ο έτος, μετά τη συμπλήρωσή του (λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία γέννησης), οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% για δαπάνες όπως:
για δαπάνες όπως:


-Ενοίκια -Λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό, τηλεφωνία, ύδρευση κτλ).
-Δαπάνες Ίδρυσης Εταιρείας (έναρξη σε εφορία, εγγραφή σε επιμελητήριο κα).
-Δαπάνες παροχής υπηρεσιών (Νομική και Λογιστική Υποστήριξη).
-Δαπάνες Σύνταξης Επιχειρηματικού Σχεδίου.
-Δαπάνες Αγοράς εξοπλισμού / πρώτων υλών και ενδιάμεσων προιόντων.
-Νέα Θέση Εργασίας για ένα έτος (έως 15.000 ΕΥΡΩ).

Ο επιδοτούμενος προϋπολογισμός της αίτησης κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 ΕΥΡΩ για τις πάγιες δαπάνες της επιχείρησης (έως και για δύο έτη), ενώ χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου η δημιουργία νέας θέσης απασχόλησης με ποσό έως και 15.000 ΕΥΡΩ, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίινησε στις 15 Νοεμβρίου 2011 και λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2012.

Η Γνώμων Συμβουλευτική αναλαμβάνει την σύνταξη και την κατάθεση της πρότασης σας καθώς και τη διαχείριση του έργου μετά την έγκρισή του.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2467029338 και 6942676641 ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας στη Διοικητηρίου 3 πλησίον του κτηρίου της Π.Ε. Καστοριάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.