Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο γύρος του κόσμου σε… δευτερόλεπτα! (βίντεο)

Μπορεί ο Ιούλιος Βερν να μην είχε ακριβώς αυτό στο μυαλό του όταν έγραφε το διάσημο μυθιστόρημά του «ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρες», ωστόσο, σήμερα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και την έμπνευση ενός καθηγητή blogger, του James Drake, μπορούμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο James Drake ένωσε...εικόνες που έστειλε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό βίντεο, δίνοντας τη δυνατότητα στον θεατή να ταξιδέψει, 220 μίλια πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανο, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και να καταλήξει στην Ανταρκτική.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 600 νυχτερινές φωτογραφίες, ενώ το βίντεο το έχουν δει, από τις 15 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτεςτου YouTube.

Το κιτρινοπράσινο τόξο που διακρίνεται στον ορίζοντα είναι η λάμψη από το ηλιακό φως που ανακλάται πάνω σε αιωρούμενα αερολύματα, ενώ εντυπωσιακό είναι και το φως στα σύννεφα, που προέρχεται από τους κεραυνούς.


tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.