Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Φεύγουν τα τραπεζοκαθίσματα απο τη παραλία


Τελεσίγραφο έστειλε ο δήμος Καστοριάς και ζητάει την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων απο την παραλία.Δίνεται διορία 5 ημερών στους καταστηματάρχες για να τα μαζέψουν αλλίως θα το κάνει ο δήμος.
Το μέτρο αυτό θα ισχύει για τους χειμερινούς μήνες που τα καταστήματα της παραλίας δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα καθίσματα.Σε πολλά μαγαζία η εικόνα της εγκατάλειψης ήταν εμφανής αν και υπήρχαν επαγγελματίες που συμμάζευαν τα τραπέζια και τις καρέκλες τους κρατώντας το χώρο καθαρό.Επίσης είναι και ένα μέτρο για να σταματήσουν να βρίσκονται καρέκλες μέσα στην λίμνη.
Το μέτρο αυτό σε κάποιους που δεν έχουν χώρο θα τους δημιουργήσει πρόβλημα.
Ωστόσο τα μεγάλα προβλήματα δεν είναι τα τραπεζοκαθίσματα το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι.Ο χώρος που καταλαμβάνουν , η αισθητική τους πολλές φορές ,οι παράνομες κατασκευέ , το ελάχιστο του πεζοδρομίου που απομένεει για τους πεζούς και κυρίως ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων.Άλλωστε δεν είναι τυχαίο οτι στην Καστοριά δεν υπάρχει κανένας σύλλογος που να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κλάδου.Τυχαίο;
Κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας απο το δήμο.
Πάντως είναι στη σωστή κατεύθυνση το μέτρο αλλα συνέχεια θα έχει; ή θα κάνουμε δημόσιες σχέσεις;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην δευτερη παράγραφο προφανως εννοειτε χειμερινους μήνες, όχι θερινους.Δαίμων του τυπογραφείου υποθετω.το καλοκαίρι, ο καφές δίπλα από τη λίμνη είναι από τις πιο απολαυστικές στάσεις κάθε πεζού.Πιο υπεύθυνη διαχείριση από πλευράς καταστημάτων θέλει ο χώρος και χιλιοι καλοι θα χωρεσουν!Κινηση εντυπωσιασμού θα ήταν αν γινόταν το καλοκαίρι και όχι τέτοια περιοδο που δεν περνάει ψυχή ζωσα από τη μερια της παραλιακής.

mpetskas είπε...

Έχετε δίκιο και ευχαριστούμε για την επισήμανση..Το σωστό είναι χειμερινούς όπως εμφανίζεται τώρα...

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.