Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Καστοριά: Ζημιές σε λύκειο‏

Ζημιές προκλήθηκαν στο 2ο Λύκειο Καστοριάς, όπως διαπιστώθηκε μετά το τέλος της κατάληψης.

Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Παύλος Κενανίδης κάνει λόγο για πολύ σοβαρά
προβλήματα και αναφέρει ότι η κατάσταση στον εσωτερικό χώρο του
σχολείου και συγκεκριμένα στις τουαλέτες και στους διαδρόμους είναι
απερίγραπτη και παραπέμπει σε βανδαλισμό. Όπως είπε, το ύψος των
ζημιών με μια πρώτη εκτίμηση ανέρχεται περίπου στα 3.000 ευρώ. Ανέφερε
παράλληλα ότι τεχνικοί του Δήμου θα καταγράψουν τις ζημιές και θα
προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση. Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι
συγκαλεί ανοικτή σύσκεψη στην οποία θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι
των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και γονείς.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Θεοδότα Τσιόπρα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω το κόστος των ζημιών να πληρώσουν όσοι συμμετείχαν στην κατάληψη. Μόνο έτσι θα πάψουν να γίνονται ζημιές. Άλλο κατάληψη κι άλλο βανδαλισμός.
Μητέρα μαθητή λυκείου.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ φυσιολογική και αναμενόμενη την αντίδραση των μαθητών,παρόλο που τάσσομαι κατά του τρόπου δραστηριοποίησης.Ζούμε σε μια κοινωνία που οι θεσμοί και οι αξίες τις καταρρέουν και δεν είναι δυνατόν να προσδοκούμε από τα παιδιά να δείξουν μια υποδειγματική συμπερίφορα τη στιγμή που κι εμείς με τη σειρά μας δεν κάνουμε κάτι ανάλογο.Γι'αυτό το λόγο θεωρώ αναγκάιο να καθίσουμε γονείς,καθηγητές,αρμόδιοι πολιτικοί και μαθητές να λύσουμε τα όποια προβλήματα ταλανίζουν το χώρο της εκπαίδευσης,αντί να στήνουμε τα παιδιά στον τοίχο και απλά να τα κατηγορούμε και να ποινικοποιούμε την αντίδρασή τους.Έχουμε κι εμείς έμμεσα μερίδιο γι'αυτό το φαινόμενο έμμεσα μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος και της παιδείας που παρέχουμε γενικότερα στα παιδιά μας.Έτσι,θα ήταν πιο χρήσιμο να συζητήσουμε μαζί τους και να αλλάξουμε μαζί αυτή τη σάπια κοινωνία που έχουμε διαμορφώσει.

Υ.Γ.:Διαφωνώ κάθετα με την αντίδραση του συλλόγου γονέων του 2ου Γ.Ε.Λ. και ιδιαίτερα της προέδρου που στο άκουσμα της λέξης αλήτες από πολιτικό εκπρόσωπο προς τα παιδιά μας έμεινε άπραγη.Μ'αυτή της τη σιωπή απέναντι σ'αυτόν τον χαρακτηρισμό δηλώνει τη συμφωνία της και προσωπικά δε με εκφράζει,ως μητέρα μαθητή του σχολείου.

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/Kj4nY9g-A6M tha sas parakalousa na to parakolouthisete kai as mi sas aresei i mousiki tou

Ανώνυμος είπε...

τις ζημιες να τις πληρωσουνε τα κομματοσκυλλα που εχουνε κοψει τα ονειρα των παιδιων...Αλητες ειναι η εξουσια και οι γλυφτες..

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.