Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Καινούρια αυτοκίνητα στην Κούβα, για πρώτη φορά από το 1959!

Αν απορούσατε γιατί σε όλες τις ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα ρεπορτάζ από τους δρόμους της Κούβας φαίνονται να κυκλοφορούν μόνο παλιά αυτοκίνητα, προφανώς δεν γνωρίζετε ότι από το 1959 έχει απαγορευτεί η αγορά και πώληση καινούριων αυτοκινήτων στη χώρα αυτή.

Με μια ιστορική για την Κούβα απόφαση ωστόσο, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε... την άρση του περιορισμού κι από χθες η ελεύθερη αγορά και πώληση νέων αυτοκινήτων είναι γεγονός με νόμο του κράτους! Φυσικά, επειδή μιλάμε για την Κούβα, δεν θα μπορούσαν να είναι όλα το ίδιο ελεύθερα με τις περισσότερες άλλες χώρες. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να αποκτήσουν το καινούριο τους αυτοκίνητο από τις αντιπροσωπείες (οι οποίες φυσικά ανήκουν στο κράτος) κι επίσης να αποδείξουν ότι τα χρήματα που ξοδεύουν τα απέκτησαν από εργασία εντός της χώρας κι όχι από συγγενείς τους στο εξωτερικό… Παράλληλα, για κάθε αγοροπωλησία αυτοκινήτου τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής πρέπει να αποδώσουν το 4% της αξίας του οχήματος στο κράτος.

Αν βλέπετε την απελευθέρωση των καινούριων αυτοκινήτων σαν ένα μικρό βήμα της Κούβας προς την ελεύθερη οικονομία, διαβάστε κι αυτό: από το τέλος του έτους στη χώρα θα επιτρέπεται και η αγοροπωλησία ακινήτων!
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.