Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Διαβάστε τα σχολεία που θα εφαρμόσουν τα Νέα Πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών στη Δυτική Μακεδονία


Ορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την Πιλοτική Εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, στα σχολεία όλης της χώρας και στη Δυτική Μακεδονία. Δείτε που θα εφαρμοστούν τα νέα πιλοτικά προγράμματα:

Τα νέα προγράμματα σπουδών έχουν ενσωματώσει τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη «Βελτίωση των Ικανοτήτων για τον 21ο Αιώνα» (Ιούλιος 2008), τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νοέμβριος 2009), καθώς και τις μελέτες αξιολόγησης που έγιναν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στηρίζονται σε παιδαγωγικά σύγχρονες θεωρίες και μεθόδους (μαθησιακή τροχιά, διαθεματικές δραστηριότητες κ.α.) και προωθούν τις ιδέες της διεπιστημονικότητας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας.

Με την πιλοτική εφαρμογή του αναμορφωμένου ωρολόγιου προγράμματος εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα και παιδαγωγικά αρτιότερα οι καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας.

Νηπιαγωγεία

Σύνολο Σχολείων Περιφέρειας: 1

4o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοτικά Σχολεία

Σύνολο Σχολείων Περιφέρειας: 3

5ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

17ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

3o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σύνολο Σχολείων Περιφέρειας: 2

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.