Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

H Χριστίνα γράφει για τα καρναβάλια...που δεν βρήκε


Αγαπητέ ΜΠΕΤΣΚΑ...
Γράφω και σε σένα αφού θέλω να βγάλω μια πικρία από μέσα μου.
Μόλις 17 ήμουν όταν έφυγα από την αγαπημένη Καστοριά, για σπουδές. San Francisco.... Τα οικονομικά δεν επέτρεπαν επισκέψεις στην πατρίδα αρχικά. Μετά γάμος, παιδιά... που καιρός για πατρίδα.
Φέτος όμως, το δώρο του συζύγου μου ήταν αυτό το ταξίδι στην Καστοριά για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Καρναβάλια. Τόσα είχα πει...
Σήμερα λοιπόν 6 του μήνα παρέα με συγγενείς και την οικογένειά μου είπαμε να βγούμε στα \'\'μπουλούκια΄΄.
10 λεπτά αφού φτάσαμε στη Μητροπόλεως, εγώ είμαι εκείνη που ζήτησα να επιστρέψουμε στο σπίτι. ΄΄Μα γιατί΄΄ με ρωτούσαν. Γιατί? Που είναι τα καρναβάλια που θυμόμουν? που είναι τα καρναβάλια του \'95 (τα τελευταία μου στην Καστοριά)? Μόλις λοιπόν φτάσαμε στη Μητροπόλεως, για κακή μας τύχη, πέρασε μια παρέα φορώντας κόκκινες φανταχτερές στολές έχοντας τύμπανα σχεδόν όλα τα μέλη της. Τα ...χτυπούσαν. Ο γιός μου (7 ετών) με ρώτησε \'\' Mom tradition of your home is the same as the Indians?΄΄ ...Αν η παράδοσή της πατρίδας μου είναι ίδια με των Ινδιάνων... Ντράπηκα. Εγώ που τους έλεγα για την Καστοριανή παράδοση. Πράγματι, ινδιάνικη μουσική θύμιζε. Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη . Μα όχι, δε θα σας κουράσω άλλο, απλά αναρωτιέμαι: που είναι η παράδοσή μας? αυτή είναι? αυτά είναι τα Καστοριανά καρναβάλια? (ραγκουτσάρια μου είπαν τα λέτε τώρα).... Sorry αλλά φαίνεται από το ΄95 ως τώρα άλλαξαν πολλά και γω σαν ταπεινή Ελληνίδα του εξωτερικού ΛΥΠΑΜΑΙ αλλά ΔΕΝ μπορώ να τα αποδεχτώ.
(Για την ιστορία σας αναφέρω ότι πρίν μήνες έκανα ένα σχόλιο στον alpha και η απάντηση από κάποιον κ. Μαρκόπουλο ήταν πως πρέπει να κοιτώ τις Η.Π.Α. και πως δεν έχω δικαίωμα να μιλώ για την Καστοριά αφού ζω και δραστηριοποιούμαι εκεί - με άλλα λόγια φυσικά, που να χρησιμοποιήσουν τέτοιο λεξιλόγιο-)
Αν εσείς δεν είσαστε της ίδιας αντίληψης, για όσα καλοπροαίρετα έγραψα
Σας ευχαριστώ.
λεξιλόγιο)

11 σχόλια:

Olga είπε...

Χριστίνα είσαι εκπληκτική!
Το ψέμμα που λες δεν έχει όρια.
1ον Το 95 τα λέγαμε Ραγκουτσάρια τα καρναβάλια.
2ον Φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν έχει πρόβλημα με τα Βουλγάρικα.
3ον Αυτοί οιΙδιάνοι ήταν Καστοριανοί, όχι κάποια ψεύτικες Χριστίνες, που ζούν στην Καστοριά και υποκρίνονται ότι ήρθαν από το (ουάουυυυ) San Fancisco.
4ον Άσε στην ησυχία τους Καστοριανούς να ζούνε το καρναβάλι ΤΟΥΣ όπως αυτοί θέλουν, άλλοι με Βουλγάρικα άλλοι με Βραζιλιάνα.
5ον Χρόνια Πολλά λενε σήμερα, δεν βγάζουν χολή.

Olga είπε...

@ Χριστίνα

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

ΥΓ. Όντως, οι Καστοριανοί σήμερα λένε "Χρόνια πολλά", όλοι οι άλλοι που δεν το κάνουν, όπως εσύ καλή ώρα, και έχουν εμμονές στην "Χαρά της Ζωής" (διάβαζε καρναβάλι), έχουν σοβαρό πρόβλημα. Να το κοιτάξεις κορίτσι μου.

Olga είπε...

Μπράβο, δίκαιη σε βρίσκω Χριστίνα.

Εσύ να ζεις μόνιμα στο Σαν Φραντσίσκο, μία από τις πιο σύγχρονες κοσμοπολίτικες και πρωτοποριακές πόλεις και μάλιστα μια από τις πόλεις που είναι φάροι στην ανοχή και δεν έχουν κολλήσει πουθενά αλλά οδεύουν στο μέλλον.

Και απαιτείς από την Καστοριά, δηλαδή από εμάς που ζούμε μόνιμα εδώ, να μην έχουμε αλλάξει, η Καστοριά να έχει μείνει πίσω στο παρελθόν στο 1995 ή όπου τέλος πάντων θα δικαιωθούν τα παραμύθια σου για την Καστοριά στα αγγλομαθή παιδιά σου.
Το βρίσκεις δίκαιο αυτό;

Και ύστερα πώς είναι δυνατόν να μην θυμάσαι ότι πολύ πριν το 1995 που άφησες όπως ισχυρίζεται την Καστοριά ήδη είχαν μετονομαστεί τα καρναβάλια σε ραγκουτσάρια. Κάτι δεν δένει με την ιστορία σου Χριστίνα.

Ή εσύ δεν είσαι από την Καστοριά ή δεν είχες σχέση με τα Καρναβάλια . Οπότε προς τι ο θρήνος για την Καστοριά που δεν είχες και δεν έχασες.

Και γιατί τόσο προτίμηση στα ινδιάνικα που δεν ήταν ινδιάνικα αλλά αφροβραζιλιάνικα;

Τα βουλγάρικα δεν σε ενόχλησαν, που το κάνουν και για προπαγάνδα και που ΔΕΝ έχουν και καρναβάλι οι Βούλγαροι, ενώ οι Βραζιλιάνοι έχουν και μάλιστα το καλύτερο στον κόσμο;

hal9000 είπε...

ΑΜΠΡΕ ΚΟΥΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,ΔΟΥΛΑΡΙΑ ΕΧΕΙΣ,ΠΑΡΕ 10 ΟΥΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΜΕ.....

kostas antartis είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.
1. ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΤΥΜΠΑΝΑ.
2. Η ΕΔΕΣΣΑ Η ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ Η ΚΟΖΑΝΗ Η ΙΔΙΑ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ FYROM ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ Makedonsko Devojce H ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΛΥΤΟΥ Η ΛΕΒΕΝΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ FYROM.
3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΤΙ ΤΟΥ ΓΑ..Σ ΤΙ ΜΑΝΑ ΚΑΛΕ, ΤΟ ΕΝΤΕΚΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑ, Η ΤΟ ΡΟΥΣΟΥΛΕΝΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΓΩ ΑΚΟΥΓΑ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
4. ΑΠΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ)ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΓΟΥΜΕΝΝΙΣΑ Η ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Η ΤΗΝ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ FYROM Η ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΗΣΗ.
5. ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΥΗΣΙΣ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Makedonsko Devojce.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ

Telas Dimitrios είπε...

Είτε το πούμε Καστοριανό Καρναβάλι, είτε Ραγκουτσάρια (προτιμώ το 2ο) εγώ προσωπικά αυτό που έζησα 3 μέρες ήταν αυθεντικό ... όπως πάντα ...
Δεν υπάρχει λόγος να κριτικάρουμε κ να κράζουμε ο ένας τον άλλιν για τα τύμπανα, τις μπάντες από την ΠΓΔΜ, τους γύφτους, τα σουβλάκια κλπ.
Η ουσία είναι η εξής:
1. ΟΛΑ σχεδόν τα ξενοδοχεία του νομού ήταν πλήρης (προσπάθησα τελευταία στιγμή να βρω δωμάτια για 2 φιλικά ζευγάρια κ δεν μπόρεσα παρόλο που επικοινώνησα με 5-6 ξενοδοχεία εντό κ εκτός πόλης). Αυτό σημαίνει ότι κόσμος ΕΚΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ήρθε στο τριήμερο ... λίγο ο καιρός μας τα χάλασε κ δεν είχε τον πανικό προηγούμενων χρόνων.
2. Η μουσική που το κάθε "μπουλούκι" θα επιλέξει είναι ... περί ορέξεως ... ο καθένας αυτό που θέλει, το πληρώνει, το ακούει κ το διασκεδάζει ... κ δεν πέφτει σε κανέναν λόγος.
3. Το δικό μας το μπουλούκι όπως κ πέρυσι, έτσι κ φέτος είχε μεγάλη ανταπόκριση από τις παρέες μας ... 80-100 άτομα σχεδόν είμαστε κ τις 2 μέρες στο δρόμο.
4. σε σύγκριση με τα παλιά χρόνια ... είχε λιγότερο κόσμο κατά 10-20 %, αλλά θεωρώ ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε ο καιρός και η "τρομοκρατία" των καιρο-λάγνων στα κανάλια που περιγραφανε την κατάσταση λες και μπαίναμε στην εποχή των παγετώνων... φίλοι μου από γειτονικούς νομούς δεν ήρθανε επειδή τους λέγανε ότι η Εγνατία είναι κλειστή κ στην Καστοριά έχει 30 πόντους χιόνι ... αν είναι δυνατόν ...

Olga είπε...

ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2012- ΓΚΡΟΥΠΑΡΑ :

http://www.youtube.com/watch?v=joJPq17_HtQ

kostas antartis είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΟΤΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ. ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ USA KAI OXI ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ 6 ΙΑΝ 2012 ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΑΝ 2012 ΗΤΑΝ ΣΑΑΒΑΤΟ 8 ΙΑΝ 2012 ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΑΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 7 ΙΑΝ 2013 ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ 8 ΙΑΝ 2013 ΤΡΙΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

telas είπε...

Μια μικρή παράκληση, όταν αναφέρεστε στα σκόπια να λέτε σκόπια και όχι ΠΓΔΜ διότι περιέχει την ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και μου ανεβαίνει η πίεση. Ευχαριστώ.

kostas antartis είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΓΔΜ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΣ ΤΟ Makedonsko Devojce (ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ!!!!!!!!!!!. ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. ΛΟΓΩ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.............

Olga είπε...

Αγαπητέ Kostas Antartis,
έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτά που λες.
Όμως γι' αυτήν την κατάσταση, φταίνε αποκλειστικά οι γνωστοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Καστοριάς, που τα τελευταία 10 χρόνια αλλοίωσαν την παράδοσή μας φέρνοντας ξένα ακούσματα.
Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει με αυτούς.
Γι' αυτό ξαφνικά έγιναν Ελληναράδες-Διονυσιακοί-Ραγκουτσαραίοι.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.