Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σχολεία άνοιξαν - Μάθημα 1ο: Μην ξύνετε την μύτη απ' το μολύβι, απλά σκαλίστε την !


Πρόσφατα μου ήρθε ένα αρκετά ενδιαφέρον e-mail το οποίο περιείχε μερικές από τις καταπληκτικές δουλειές του καλλιτέχνη Dalton Ghetti! Ο Dalton Ghetti δημιουργεί μικροσκοπικά γλυπτά τα οποία είναι σκαλισμένα πάνω... στις μύτες των μολυβιών.

Ο καλλιτέχνης κατάγεται από την Βραζιλία και αρνείται να την χρήση του μεγεθυντικού φακού. Όλη του η δουλειά χρησιμοποιεί μόλις τρία εργαλεία, ένα ξυράφι, ένα βελόνι, και ένα σκαρπέλο. Ο Dalton εξηγεί πως χρησιμοποιώ το βελόνι για να κάνει τις τρύπες ή για να σκάψω τον γραφίτη. Ξύνει και δημιουργεί γραμμές με το ξυράφι περιστρέφοντας το μολύβι πολύ αργά στο χέρι του.

Ο Dalton δεν πουλάει ποτέ καμία δουλειά του, παρά μόνο τις χαρίζει στους φίλους του και συνήθως του παίρνει αρκετούς μήνες για να φτιάξει την κάθε φιγούρα. Το μεγαλύτερο έργο του είναι ένα μολύβι με αλυσίδες το οποίο του πήρε δυόμιση χρόνια για να το φτιάξει. Ενδιαφέρον έχει και το “νεκροταφείο” του Dalton στο οποίο ο καλλιτέχνης φυλάει όλα τα αντικείμενα τα οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει επειδή στην πορεία του έσπασαν! Η συλλογή αυτή έχει τουλάχιστον 100 αντικείμενα.

Στην καταπληκτική συλλογή που μπορείτε να δείτε παρακάτω περιλαμβάνονται αρκετά ενδιαφέροντα έργα όπως μία προτομή του Έλβις Πρίσλεϊ, κάποια σφυριά, παλιές μπότες, ένα μικροσκοπικό γραμματοκιβώτιο, ένα κλειδί, ένα πριόνι και άλλα πολλά.

Δείτε παρακάτω τις απίστευτες φωτογραφίες και προετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε από την απίστευτη δουλειά του.



















newsfilter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.