Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Κολοσσοί του Έρωτα" (δείτε την ταινία)‏

Είδαμε χθες το βράδυ στο κρατικό κανάλι και απολαύσαμε ένα πρωτότυπο ντοκυμαντέρ, που αν και είναι παραγωγή μόλις του 2010, μπορούμε να πούμε ότι ήδη έχει γίνει καλτ.

Οι "Κολοσσοί του Έρωτα" είναι η ιστορία Ελλήνων χαρακτήρων γνωστό ως ʽκαμάκιʼ, άντρες που ήταν πολύ επίμονοι στο να...φλερτάρουν τουρίστριες χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές την δεκαετία του ʽ70 και του ʼ80. Αν και το ʽκαμάκιʼ, αυτός ο ελληνικός τρόπος φλερταρίσματος που κυριολεκτικά σημαίνει ʽόργανο ψαρέματοςʼ, ήταν μόνο γύρω από το σεξ, σε μια κοινωνία όπου το σεξ με τις ντόπιες γυναίκες ήταν πολιτιστικά απαγορευμένο, έγινε η αιτία για περίπου 1000 μεικτούς γάμους στο νησί της Ρόδου ενώ αποκάλυψε νέα θέματα: ένας διαγωνισμός μεταξύ αρσενικών,μια επιθυμία να μην μοιάζουν με τους άλλους και ένα αίσθημα ανωτερότητας αποπλανώντας ξένες γυναίκες. Θέματα μιας Ελλάδος που
βρίσκεται σε σημείο αλλαγών, σε όρους πολιτιστικών και σεξουαλικών προκαταλήψεων.


Σκηνοθέτης: Νίκος Μιστριώτης
Σενάριο, Δημοσιογραφική Έρευνα: Μαρία Π. Κουφοπούλου
Παραγωγή: Γιάννης Κοψιάς
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ/ARTE/XYZ Productions








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.