Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο πολιτιστικό κέντρο στο Άργος Ορεστικό

Σάρκα και οστά πήρε το νέο πολιτιστικό κόσμημα στο δήμο Ορεστίδος, που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο δήμαρχος Ορεστίδος, κ. Παναγιώτης Κεπατσόγλου, η σύζυγος και ο αδερφός του δωρητή Αγγέλα Δούμα και Βασίλης Δούμας, ενώ... την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία πολιτικών και πολιτειακών φορέων του τόπου μας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το συγκεκριμένο οίκημα που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου Ορεστίδος και συγκεκριμένα το ΚΑΠΗ και τις δραστηριότητες του μορφωτικού συλλόγου ‘’ΟΡΕΣΤΙΣ’’, κατασκευάστηκε στη θέση της παλιάς κλινικής του Ζάχου, η οποία κάηκε πριν μερικά χρόνια. Ένας χώρος που είναι βαθιά ριζωμένος, ένα μεγάλο κομμάτι ζωής αγάπης και κοινωνικής προσφοράς, για περισσότερα από 100 χρόνια της οικογένειας Ζάχου, ενώ σημαντικό μέρος των δαπανών του καλύφτηκε από τη δωρεά που άφησε στη διαθήκη του ο αείμνηστος Αργίτης γιατρός, κ. Δαμιανός Δούμας.

Η δωρεά έγινε με πολλή αγάπη

«Σήμερα φτάσαμε στην τελική ευθεία. Μετά από μεγάλη προσπάθεια έγινε αυτό το καλαίσθητο κτίριο, το οποίο το ήθελε ο θανών στη μνήμη των γονέων του. Η δωρεά έγινε με πολλή αγάπη. Εδώ, στο ήδη ανεβασμένο πολιτιστικό επίπεδο του τόπου μας, θα έρθουν οι νέοι άνθρωποι να χαρούν αυτόν τον ωραίο χώρο που έγινε αποκλειστικά και μόνο για τους Αργίτες» δήλωσε με διάχυτη τη συγκίνηση να διαγράφεται στο πρόσωπο της η Αγγέλα Δούμα, σύζυγος του δωρητή, για να προσθέσει ότι: «Είμαστε ευχαριστημένοι εδώ που φτάσαμε και νομίζω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει όπως πρέπει αυτή μας την προσπάθειά».

Θα αποτελέσει ένα πρότυπο προς μίμηση άλλων Αργιτών, απόδημων και μη

Για ένα πολιτιστικό κτίριο παραδοσιακού ρυθμού, το οποίο είναι προϊόν δυο δωρεών, του αείμνηστου Μιχάλη Ζάχου του ιατρού και πρώην Δημάρχου, που χάρισε το χώρο αυτόν της πρώην κλινικής του στο Δήμο, αλλά και του αείμνηστου ιατρού Δαμιανού Δούμα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ορεστίδος, κ. Παναγιώτης Κεπαπατσόγλου.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι σήμερα που εγκαινιάζουμε αυτό το περίλαμπρο κτίριο και ας ελπίσουμε ότι αυτή η διπλή προσφορά των ανθρώπων αυτών θα αποτελέσει ένα πρότυπο προς μίμηση άλλων Αργιτών απόδημων και μη, των απανταχού Αργιτών για ανάλογες ενέργειες. Πραγματικά είναι ένα κτίριο, το οποίο θα μπορέσουν να γευτούν όλοι οι Αργίτες ιδιαίτερα, οι νέοι για τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές τους ανησυχίες» δήλωσε ο δήμαρχος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το νεόδμητο κτίριο που κατασκευάστηκε σε μακεδονίτικο ρυθμό αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, από το υπόγειο και ισόγειο, τα οποία θα καλύψουν υπηρεσίες του δήμου Άργους Ορεστικού. Στο ισόγειο λειτούργησε έκθεση των μαθητών της σχολής σχεδίου και ζωγραφικής της Νίνας Χαρίτωνος, ενώ στις αίθουσες του πρώτου και δεύτερου ορόφου θα στεγάσει τις δραστηριότητες του Μορφωτικό Συλλόγου Άργους Ορεστικού ‘’ΟΡΕΣΤΙΣ ‘’, τα γραφεία και την αίθουσα εκδηλώσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 330.000 ευρώ, ενώ το κτίριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Άργους Ορεστικού, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την παλιά αρχιτεκτονική της πόλης. Είναι εξαιρετικό δημιούργημα και συμπλήρωμα του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.