Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Οι αδιάφ(θ)οροι! (βουλευτές Καστοριάς)‏


Αποστασιοποιημένοι από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, οι δύο βουλευτές του νομού, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το βολικό “καβούκι” της...αδρανούς πολιτικής, η οποία τους προστατεύει από τις υπεριώδεις “ακτίνες” του πολιτικού κόστους, που προκαλεί η συνεχής έκθεση σ΄ αυτές!

Διότι ο μεν ένας συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος τύπου του... ΕΛΓΑ, και ενημερώνει συνέχεια τους παραγωγούς για τις εξελίξεις στο θέμα των αποζημιώσεων, που τους αναλογούν. Ο δεν άλλος ερμηνεύει όλα τα ζητήματα του νομού, από την... ιαταρική σκοπιά, χορηγώντας και την ανάλογη “αγωγή”, για την αντιμετώπισή τους!
Επί της ουσίας δηλ. καταναλώνουν πολύτιμο χρόνο, στην ανέξοδη διαχείριση της καθημερινότητας, με δράσεις χαμηλού προφίλ, που δεν προκαλούν τα ανακλαστικά των ψηφοφόρων τους.
Ο Κλεμανσώ είχε πει κάποτε ότι: “ο πόλεμος είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, για να την εμπιστευόμαστε στους στρατηγούς”! Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να ισχύσει το ίδιο και για τους (επαγγελματίες) πολιτικούς, οι οποίοι στις υποτιθέμενες “μάχες” που δίνουν καθημερινά, ενδιαφέρονται μόνο πώς θα διασφαλίσουν τα νώτα τους και τις καρέκλες τους;
Ο τόπος βυθίζεται συνεχώς στην οικονομική ύφεση, την ανεργία και την διαφθορά, η οποία αντί να περιοριστεί με τα διάφορα “μνημόνια”, βρίσκει πρόσφορο έδαφος και γιγαντώνεται, επειδή όλο και περισσότεροι επιρρεπείς, ανακαλύπτουν τα “προσόντα” τους, στην ατιμωρησία της αιρετής εξουσίας.
Πότε τιμωρήθηκε κάποιος δημόσιος λειτουργός, για τις κακουργηματικές πράξεις που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου και πότε επεστράφησαν τα κλοπιμαία που υφάρπασε από τα κρατικά ταμεία; Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζής δήλωσε πρόσφατα ευθαρσώς “ποτέ”!
Αντίθετα όποιος δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις νόμιμες ή παράνομες υποχρεώσεις του προς το κράτος, θεωρείται αυτόματα “εγκληματίας” και διώκεται ποινικά, από ένα ποσό και πάνω...
Τα τελευταία χρόνια και υπό την απειλή της πτώχευσης ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων, μετανάστευσε σε πιο ασφαλείς προορισμούς. Τα ποσά είναι εξωφρενικά και υπερκαλύπτουν το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα περισσότερα θεωρούνται “παρανόμως κτηθέντα” και ανήκουν σε άτομα που άσκησαν εξουσία τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν για το “πόθεν έσχες”!
Σήμερα καλούνται οι κάτοιχοι να επιστρέψουν αυτά τα κεφάλαια, χωρίς κανένα έλεγχο και θα εισπράξουν και... “μπόνους” για τα φιλοπάτριδα αισθήματά τους...
Συμβάλλοντας στην ανόρθωση της οικονομίας, από εκεί που την οδήγησαν οι ίδιοι και συμμετέχοντας στο “πάρτυ” του νέου σχεδίου Μάρσαλ, που εκείνοι κατασκεύασαν...

Δημοσιεύτηκε στην kastoriani-estia.blogspot.com: 29/07

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.