Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μπάσκετ: Λουκέτο επ’ αόριστον στο ΝΒΑ


Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συνδικάτο των μπασκετμπολιστών με τους ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ κατέληξε εν τέλει στο εδώ και κάμποσες εβδομάδες διαφαινόμενο ναυάγιο. Η συζήτηση για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας δεν οδήγησε πουθενά και μοιραία αποφασίστηκε... «lockout» το οποίο ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε και με ποιο τρόπο θα «σπάσει». "Η συλλογική σύμβαση που μόλις έληξε δημιούργησε ρωγμές σε ένα σύστημα, που προκάλεσε μεγάλες οικονομικές ζημιές στις ομάδες. Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο επιχειρησιακό μοντέλο, το οποίο θα εξασφαλίζει και στις 30 ομάδες ότι θα μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και παράλληλα με τις σωστές κινήσεις να γίνουν κερδοφόρες" εξήγησε μετά την αναπόφευκτη απόφαση ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής επαγγελματικής λίγκας κ. Ανταμ Σίλβερ.

Ο εκπρόσωπος των αθλητών και επικεφαλής της Ενωσης κ. Μπίλι Χάντερ έκανε λόγο για "πολύ μεγάλη διαφορά τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και σε άλλα θέματα, τα οποία δημιουργούν ένα χάσμα που προς το παρόν είναι αδύνατον να γεφυρωθεί. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες εμμένουν στην απόφασή τους για μειώσεις με στόχο, όπως λένε, να μπουν όλες οι ομάδες σε τροχιά κερδοφορίας, όμως δεν μπορεί τα μόνιμα θύματα να είναι οι παίκτες".

Στην Ελλάδα; Last Year!
Το τελευταίο «lockout» αποφασίστηκε τη σεζόν 1998-99 η οποία εν τέλει ξεκίνησε με καθυστέρηση τριών μηνών με συνέπεια να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παιχνιδιών της κανονικής περιόδου (από 82 διεξήχθησαν 50 ματς).

Είναι, πάντως, γεγονός ότι πολλοί μπασκετμπολίστες της Λίγκας του ΝΒΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στην Ευρώπη, καθώς ομάδες από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Ρωσία έχουν το απαιτούμενο χρήμα και καραδοκούν.

Στην Ελλάδα δεν ανοίγει πλέον το πουγκί των «αιωνίων» μετά την ανακοινωθείσα αποχώρηση των αδερφών Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό και την σχεδιαζόμενη των αδερφών Γιαννακόπουλων από τον Παναθηναϊκό. Οπως λέει και μια γνωστή διαφήμιση… «last year»!

Κατά τη διάρκεια της διακοπής οι ΝΒΑερς δεν θα πληρώνονται και οι ομάδες δεν θα έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύονται, να υπογράφουν με παίκτες ή να ανταλλάσσουν συμβόλαια ως είθισται. Οι παίκτες δεν θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των ομάδων τους για κανένα λόγο, ενώ εκείνες δεν μπορούν να διοργανώσουν summer camps, φιλικούς αγώνες, προπονήσεις ή δοκιμές παικτών από κολέγια ή από άλλες χώρες.

Πηγή: trelokouneli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.