Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος Καν

Eλεύθερος αφέθηκε από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.


Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ θα επιστραφεί η χρηματική εγγύηση που είχε δώσει, ωστόσο τα ταξιδιωτικά του έγγραφα θα κρατηθούν.

Το ότι αφήνεται ελεύθερος χωρίς εγγύηση, σημαίνει ότι οι εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού καμαριέρας ξενοδοχείου, είναι μάλλον λιγότερο σοβαρές, απ' ό,τι αρχικά είχε γίνει κατανοητό.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας εξήγησε ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί κατά του Στρος-Καν δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, «η υπόθεση δεν κλείνει». Η νέα ακρόαση της δίκης οριστικέ για τις 18 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος της γυναίκας υποστήριξε ότι η υπερασπιστική γραμμή του Στρος-Καν, ότι δηλαδή η ερωτική πράξη ήταν συναινετική, «είναι ψέμα». Πρόσθεσε ότι η θέση της πελάτισσάς του δεν έχει αλλάξει.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Στρος-Καν υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει την παύση των κατηγοριών για τον πελάτη του, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι αθώος και ότι η θέση του είναι η ίδια.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από τους New York Times ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία της καμαριέρας.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό πριν από ενάμιση μήνα.
Πηγή:tanea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.