Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αποχετευτικά δίκτυα, εργατικές κατοικίες, ίδρυση κυνοκομείου, φράγμα Αγίου Αντωνίου και ΛΑΡΚΟ


H ατζέντα του Δημάρχου Καστοριάς στην επίσκεψή του στην Αθήνα

Με σκοπό να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά διαμερίσματα του νέου διευρυμένου δήμου Καστοριάς, ο δήμαρχος Καστοριάς, κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα την Αθήνα και συγκεκριμένα, πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις σε αρμόδια Υπουργεία.

Σημαντικές συναντήσεις
Πρώτος σταθμός των επισκέψεων ήταν το υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα ο Γ.Γ. για το πρόγραμμα περιβάλλον, στον οποίο ο κ. Χατζησυμεωνίδης, κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για τα αποχετευτικά δίκτυα των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπου ζήτησε από τη διοικήτρια του οργανισμού να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει από δυο εργολαβίες και συγκεκριμένα να αποδεσμευτεί το ποσόν των 300.000 ευρώ, το οποίο εδώ και δυο χρόνια είναι δεσμευμένο.
« Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, καθώς η διοικήτρια του οργανισμού μου έδωσε την υπόσχεση ότι μέσα σ αυτό το μήνα θα εγκριθεί ο ένας ανακεφαλαιωτικός πίνακας και μέσα στον επόμενο μήνα ό άλλος, για να ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα και στη συνέχεια να δοθούν στο Δήμο για να πληρώσει τον εργολάβο, ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες στις εργατικές κατοικίες» εξήγησε ο δήμαρχος Καστοριάς.

Την σκυτάλη των επισκέψεων πήρε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ο κ. Χατζησυμεωνίδης συναντήθηκε με τον υφυπουργό, κ. Δριβελέγκα με τον οποίο συζήτησε την ίδρυση κυνοκομείου. Ο κ. Δριβελέγκας, σύμφωνα με το δήμαρχο Καστοριάς κατανόησε το θέμα των αδέσποτων σκύλων που υπάρχει στην πόλη μας, ενώ δεσμεύτηκε μελλοντικά ότι θα δώσει άμεση προτεραιότητα στην αναγκαιότητα της ίδρυσης ενός οργανωμένου κυνοκομείου με άντληση πόρων μέσα από το ΕΣΠΑ.
«Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι ο πρώτος Δήμος που θα χρηματοδοτηθεί για την ίδρυση κυνοκομείου θα είναι της Καστοριάς» διευκρίνισε ο κ. Χατζησυμεωνίδης. Επίσης, στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε με τον υφυπουργό και το φράγμα του Αγίου Αντωνίου και η υλοποίηση διαφόρων εγγειοβελτιωτικών έργων που αφορούν στους αγρότες της περιοχής μας.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το δήμαρχο Καστοριάς το τελευταίο διάστημα και το οποίο σημειωτέον προκάλεσε ποίκιλες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις στην κοινωνία του νέου διευρυμένου δήμου Καστοριάς, είναι το θέμα της ανώνυμης εταιρείας Μακεδνός.
«Συναντήθηκα στο υπουργείο Εσωτερικών με τον υφυπουργό και τον Γ.Γ. και προσπαθούμε να ξεμπλοκάρουμε το θέμα της ανώνυμης εταιρείας Μακεδνός. Μου υποσχέθηκαν ότι είτε με νομοθετική ρύθμιση, είτε με ερμηνευτική εγκύκλιο μέσα στον Αύγουστο θα ρυθμιστεί το ζήτημα», δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς.

Πέρα από τις παραπάνω επισκέψεις, ο δήμαρχος Καστοριάς συναντήθηκε ακόμη και με τον πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ, με αιχμή του δόρατος την οφειλή που κληρονόμησε ο νέος διευρυμένος δήμος Καστοριάς από την πρώην κοινότητα Καστρακίου και συγκεκριμένα, οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορία του ποσού των 140.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη εταιρεία. « Μετά την εποικοδομητική συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο, πιστεύω ότι το θέμα θα έχει αίσιο τέλος», ήταν τα λόγια του.

Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων του δημάρχου στην Αθήνα ήταν το υπουργείο Πολιτισμού, όπου συζητήθηκε η παράταση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Καστοριάς και του ΤΑΠΑ . «Και εκεί υπήρξε θετική ανταπόκριση» τόνισε ο δήμαρχος Καστοριάς για να καταλήξει ότι στο επόμενο Δ.Σ. του ΤΑΠΑ θα συζητηθεί η παράταση της προγραμματικής σύμβασης του δήμου.

neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.