Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ ΣΕ ΛΕΩ, VAMOS‏

Κάθομαι και σκέφτομαι και δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν να ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι αλλά πότε δεν αποφασίζουμε να την αλλάξουμε .
Δεν μπορώ να δικαιολογείσω την ανοχή που δείχνουμε στα κακός κείμενα, όχι σήμερα, αλλά στους αιώνες των αιώνων.


Δεν μου γίνετε αποδεκτό το ότι ζω κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να υπάρχει όριο και φτώχεια. Πως μπορεί να οριστεί όριο σε ένα σύστημα που έχει μάθει να λειτουργεί πάντα εκτός ορίων; Ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται με εμάς και θέλουν να μας πουν πιο είναι το όριο στη δική μας φτώχεια;

Όπως έλεγε το μεσημέρι ο Τζιμάκος ο Πανούσης 1 στους 5 Έλληνες ζει κάτω από το "Ελληνικό" όριο της φτώχειας, αλλά αν ζούσαμε στη Δανίας θα ήμασταν 4 στους 10 κάτω του ορίου. Άρα σκέφτομαι αν οι φτωχοί Δανοί ζούσαν αλλού θα ήταν: μεσοαστοί στην Ελλάδα, πλούσιοι στην Αλβανία, μεγιστάνες στο Σουδάν και ζάπλουτοι στην Αϊτή;
Μπα αν ζούσαν αλλού πάλη φτωχοί θα ήταν απλά δεν θα ήταν Δανοί.
Για να μην είμαστε φτωχοί εδώ η αλλού η μόνη λύση είναι να μην υπάρχουν πλούσιοι.
Κατέληξα στο γνωστό ότι όσο υπάρχουν πλούσιοι θα θέλουν πάντα να γίνονται πλουσιότεροι, τώρα το τι τα κάνουν είναι άλλο θέμα (μάλλον τα βάζουν στον .. τους, μαζί τους δεν μπορούν να τα πάρουν ως γνωστόν ).

Όταν το 10% του πλανήτη κατέχει το 90% του πλούτου είναι φυσικό να υπάρχουν ταξικές διαφορές αλλά το κυριότερο κρίσεις στο ίδιο το σύστημα που τους έφτιαξε. Η λύση στην κρίση, απλή οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι λιγότεροι, το 10% θα γίνει 9% και εμάς δούλους. Ναι δούλους γιατί δεν υπάρχει όριο τι λίγο φτωχός και πολύ φτωχός . Άμα είσαι φτωχός είσαι φτωχός,δεν υπάρχει λίγο και πολύ. Το πόσο φτωχοί ήμαστε έχει να κάνει μόνο χρονικά, εγώ δεν θέλω να ζήσουν και τα παιδιά μου φτωχά. Όχι δεν θέλω να γίνουν πλούσια, απλά να ζήσουν ήσυχα, να χαρούν την ζωή, σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, αταξικό, χωρίς σύνορα, έναν κόσμο που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο προς άνθρωπο.
Για να γίνει αυτό πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι ότι το 9-10% που αναφαίρετε παραπάνω δεν είναι άνθρωποι, επομένως δεν θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο.
Δεν είναι άνθρωποι και είναι αποδεδειγμένο από την ίδια την ιστορία του είδους. Αυτοί οι λίγοι έχουν αφανίσει, έχουν βιάσει, έχουν ξεφτιλίσει, αμέτρητες ψυχές για να ανέβουν εκεί.
Η σωτήρια του είδους θα έρθει μόνο αν καταφέρει να ζήσει αρμονικά, να μην έχει σαν στόχο την εικονική δύναμη, το να θέλουν κάποιοι να είναι πάνω από τους υπόλοιπους. Όσο υπάρχουν ανισότητες θα δημιουργούνται και οι υπόλοιπες τάξεις, αυτές με τους αυλικούς, οι ρουφιάνοι, οι γλείφτες, αυτοί που ζουν δίπλα μας και για ένα κομμάτι μεγαλύτερο του δικού μας γίνονται και αυτοί από άνθρωποι κάτι πολύ σιχαμερό που δεν μπορεί να παρομοιαστεί με τίποτε.
Η δύναμη που νομίζουν οτι έχουν αποκτήσει όλοι οι μη άνθρωποι δεν είναι τίποτε μπροστά στην φυσική δύναμη του λαου, την δική μας δύναμη. Εγώ μπορώ και είμαι διαθέσιμος να αφανίσω αυτά τα ανθρωποειδή. Μπορώ και θέλω να τα βάλω μαζί τους, δεν φοβάμαι, η δύναμη τους είναι στα χαρτιά, δεν έχει καμία σχέση με την δύναμη των χεριών μου. Αυτά τα χέρια έχουν την υποχρέωση να αγωνιστούν, να μονομαχήσουν, να θυσιαστούν , όχι μόνο για την μνήμη των προγόνων μας αλλά για το μέλλων των παιδιών μας.
Να κάνω μια παραλλαγή του ρητού των αυτοχθόνων Αμερικανών ( τη γη δεν την κληρονομούμε από τους πατεράδες μας αλλά την δανειζόμαστε από τους γιους μας). Για αυτό που ζω σήμερα δεν ευθύνονται οι προηγούμενοι , εγώ θα φταίω αν το ζήσουν και οι επόμενοι.

Η χάρτινη δύναμη τους δεν μπορεί να με νικήσει, φέρτε τους εδώ να αναμετρηθούμε, έναν έναν, τι έναν έναν, τρεις τρεις .
Η αλλιώς πάμε όλοι μαζί να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα, ΠΑΜΕ ΣΕ ΛΕΩ, δεν έχεις να χάσεις τίποτε, αφού και εσένα φτωχό σε λένε......Πάμε; VAMOS

Πηγή:zoistochorio.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.