Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εν μέσω κρίσης, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι!


Για όσους αναρωτιούνται που στο καλό έχουν πάει τα λεφτά τους, η απάντηση είναι απλή: Στις τσέπες των πλουσίων.

Αν και οι εκατομμυριούχοι αποτελούν μόλις το...0.9% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχουν το 39% του συνολικού πλούτου, μια αύξηση κατά 2% από το 2009. Η κρίση δηλαδή, τους βοήθησε οικονομικά!

Όσον αφορά στα ποσά που ελέγχουν, αυτά έχουν αυξηθεί στα $47.4 τρισεκατομμύρια, από τα $41.8 που ήταν πριν από δυο χρόνια. Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα της Boston Consulting Group.

Τα αμερικανικά νοικοκυριά που ανήκουν εκατομμυριούχους, δηλαδή σε όσους διαθέτουν πάνω από $1 εκατομμύριο σε επενδύσιμα κεφάλαια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται ακίνητα και ι.χ., αυξήθηκαν πέρσι κατά 12.2%, και είναι ήδη περίπου 12.5 εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ έχουν 5.2 εκατομμύρια εκατομμυριούχους, περισσότερους δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη χώρα , και ακολουθούνται από την Ιαπωνία με 1.5 εκατομμύρια εκατομμυριούχους!

Οι πάμπλουτοι γίνονται ζάπλουτοι. Όλοι όσοι διαθέτουν πάνω από $5 εκατομμύρια σε περιουσία, κέρδισαν άλλο ένα 2% πέρσι, με αποτέλεσμα σήμερα να ελέγχουν το 22% όλου του πλούτου της γης.

S.A.-WSJ

ΠΗΓΗ: antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.