Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ερώτηση Τζηκαλάγια προς τον Υπουργό Εσωτερικών


Προς:
Τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Χρήση του υγραερίου ως καυσίμου από τα κρατικά αυτοκίνητα για την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος»
Η εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτης» ανέδειξε δύο απρόβλεπτες διαπιστώσεις επειδή:
α) Οι καινούριοι δήμοι είναι μεγάλοι σε έκταση και
β) Οι συσταθείσες Περιφερειακές Ενότητες έχουν αλλού την έδρα τους. Εξ’ αυτού προέκυψαν ανάγκες για μεγαλύτερες σε χιλιόμετρα τακτικές μετακινήσεις των υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Η μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, εκτίναξαν στα ύψη τις δαπάνες κίνησης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασφυκτικές καταστάσεις στα οικονομικά των νέων αυτοδιοικητικών δομών της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Σκοπεύετε να νομοθετήσετε τη δυνατότητα μετατροπής των κινητήρων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση υγραερίου;
2. Αντιλαμβάνεστε τα μεγάλα οφέλη για την εθνική οικονομία αλλά και το περιβάλλον, γιατί μετά από ένα διάστημα 8-12 μηνών απόσβεσης, το καθαρό όφελος θα είναι σημαντικό και θα ανακουφίσει καθοριστικά τους αιρετούς εκπροσώπους και των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Ο ερωτών βουλευτής
Ζήσης Τζηκαλάγιας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.