Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δακρυγόνα, επεισόδια, έκτροπα.... αλλά οι Αγανακτισμένοι έμειναν

Η πλέον επεισοδιακή ήταν η χθεσινή 22η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων, λόγω της πρωτοφανούς προβοκάτσιας κουκουλοφόρων...
οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στο Σύνταγμα.

Οι «γνωστοί - άγνωστοι» επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν την Βουλή, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Παρά τις εκκλήσεις των Αγανακτισμένων για παύση των συμπλοκών, οι κουκουλοφόροι μετέτρεψαν για αρκετή ώρα το κέντρο της πόλης σε «πεδίο μάχης» με αποτέλεσμα ο κορμός των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πέριξ της πλατείας
να «σπάσει».

Αμέσως μετά τα εκτεταμένα επεισόδια όμως και παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στην πλατεία και αφού την καθάρισαν, πραγματοποίησαν κανονικά την καθιερωμένη τους λαϊκή συνέλευση, ενώ απόλαυσαν τους Γιάννη Μηλιώκα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Στ. Δρογώση και Αλκίνοο Ιωαννίδη να τραγουδούν. Ετσι, με τραγούδι και χορό χιλιάδες πολίτες έδωσαν την δική τους απάντηση στις εξελίξεις, μπροστά από τον «Άγνωστο Στρατιώτη»!

Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης, ένας Γερμανός πολίτης, τουρίστας στην Ελλάδα, ζήτησε να μιλήσει. Ο άντρας πήρε το λόγο και δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν χρωστάτε τίποτα οι Έλληνες, ούτε σε εμένα, ούτε σε άλλον Γερμανό εργαζόμενο, θέλω να σας πως μεγάλο μέρος του γερμανικού λαού σας στηρίζει».

Επεισόδια και τραυματισμοί
Από την Αστυνομία έγιναν 25 προσαγωγές και 16 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν τραυματιστεί 36 αστυνομικοί, δέκα από τους οποίους διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι με περιπολικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από την άλλη, συνολικά 33 πολίτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 30 άντρες και τρεις γυναίκες. Εξ αυτών, οι οκτώ αποχώρησαν, καθώς η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία, ενώ έχουν γίνει τέσσερις εισαγωγές: μία στο χειρουργικό και τρεις στο ορθοπεδικό. Η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία.

Το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα αναρχικών εισέβαλε στο κτίριο του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, και σποραδικά επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ένταση από νωρίς
Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας ήταν πολύ ηλεκτρισμένη από νωρίς το πρωί με συνεχείς μικροεντάσεις, ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν πιο αισθητή από ποτέ. Διαδηλωτές στο ύψος της Β. Σοφίας ανά διαστήματα προσπαθούσαν να ρίξουν κάτω τον σιδερένιο φράχτη που ύψωσαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί στο ύψος των ανθοπωλείων δίπλα στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα αυτοκίνητα των βουλευτών, αλλά και του πρωθυπουργού όταν αυτά περνούσαν από τη Βασ. Κωνσταντίνου, στη συμβολή της με τη Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση προς το ελληνικό κοινοβούλιο. Μερικοί μάλιστα εκτόξευσαν αυγά και μπουκάλια νερού.

Πηγή Πρώτο Θέμα













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.