Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εξωστρέφεια & Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων: 828 επενδυτικές προτάσεις συνολικά, 40 από τη Δυτική Μακεδονία

Oλοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα«Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων». Από τα στοιχεία προκύπτει ότι:
- Υπεβλήθησαν 828 συνολικά επενδυτικές προτάσεις στις οποίες αντιστοιχεί,
- Προϋπολογισμός συνολικού ύψους : 127.625.749,70 € και
- Συνολική Δημόσια Δαπάνη που αντιστοιχεί σε 58.132.609,41 €

Οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν... ένα ευρύτατο πεδίο οικονοµικών δραστηριοτήτων όπως επιχειρηματικές συνεργασίες όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, δαπάνες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ενέργειες σχεδιασµού, πιστοποίησης προϊόντων και συσκευασίας, ενέργειες προβολής σε αγορές-στόχους, ενέργειες τεχνικής και συµβουλευτικής υποστήριξης, ενέργειες προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευµατικής ιδιοκτησίας και µεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο κ.ά.

Τα ίδια κεφάλαια (ιδιωτική συμμετοχή) των 828 επενδυτικών σχεδίων ανέρχονται σε 61,7 εκατ. ευρώ ενώ ο δανεισµός (δανειακά κεφάλαια) ανέρχεται σε 7,13 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες επενδυτικές προτάσεις (408) υποβλήθηκαν από την Αττική και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (215), η Δυτική Μακεδονία (40), η Στερεά Ελλάδα (34), κλπ.

Με το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων’‘ και μια σειρά άλλων δράσεων στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα δυναμικό κίνημα εξωστρέφειας που θα αλλάξει τις αντιλήψεις του Επιχειρείν στη χώρα μας.

anko-eunet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.