Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Στις 8 μ.μ. η τελετή έναρξης των Special Olympics

Από σήμερα μέχρι και τις 3 Ιουλίου όλος ο πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μία ξεχωριστή εμπειρία. Στην Αθήνα οι νικητές-αθλητές της ζωής...
θα λάβουν μέρος σε μία σπουδαία διοργάνωση, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, μία διοργάνωση που θα έχει μόνο νικητές και κανέναν ηττημένο.

Οι Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από την Γιουνίς Κένεντι Σράιβερ. Το όραμά της για τη δημιουργία μίας κοινωνίας στην οποία όλοι είναι αρεστοί και συμμετέχουν πήρε «σάρκα και οστά».

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο (20:00 απευθείας από την ΕΤ 1). Περισσότεροι από 7.000 αθλητές και αθλήτριες. Συγκεκριμένα 185 χώρες έστειλαν τους εκπροσώπους τους, που θα διαγωνιστούν σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα. Όπως γίνεται αντιληπτό η νίκη δεν έχει καμία μα καμία σημασία, αντίθετα αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή.

Ο άνθρωπος που έχει την αποκλειστική ευθύνη των δύο τελετών (έναρξης και λήξης) είναι ο γνωστός χορογράφος, Φωκάς Ευαγγελινός. Με την καλλιτεχνική του ομάδα ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανάπτυξης και υλοποίησης των δημιουργικών και εθιμοτυπικών πτυχών των τελετών. Κοντά του θα βρίσκονται σπουδαίοι άνθρωποι της μουσικής, με κορυφαίο τον Στίβι Γουόντερ και τη μπάντα του, ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο Στέφανος Κορκολής.

Θα τραγουδήσει ο τενόρος, Βιτόριο Γκριγκόλο, με την κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, Aλκηστη Πρωτοψάλτη. Οι δύο τελευταίοι θα ερμηνεύσουν ζωντανά και σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση, το επίσημο τραγούδι των Αγώνων, τους στίχους και τη μουσική του οποίου έχει επιμεληθεί ο Στέφανος Κορκολής.

Χρέη παρουσιαστών θα εκτελέσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Μενούνος.

Πηγή Ναυτεμπορική

Δείτε ακόμα:
Αναχώρησαν οι φιλοξενούμενοι των Special Olympics (φωτορεπορταζ)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.