Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Backstage από τον Αγησίλαγο


Στο άρθρο που δημοσιεύσαμε με τη παρουσίαση του «Αγησίλαγου» εδώ
http://mpetskas.blogspot.com/2011/06/blog-post_5573.html
είχαμε υποσχεθεί παρουσίαση των παρασκηνίων της επίσκεψης του Δημήτρη Μπασλάμ, του Αντώνη Καφετζόπουλου και της παρέαs τους.

Οι δύο πρώτοι παλιοί γνώριμοι στα μέρη μας, κυρίως βέβαια ο Αντώνης Καφετζόπουλος που εκτός από της θεατρικές επισκέψεις του και τελευταία τις μουσικοθεατρικές, είχε βρεθεί στην Καστοριά...
δέκα χρόνια πριν, το 2001 για τρεις εβδομάδες, όταν γύριζε την ταινία «ΣΤΑΚΑΜΑΝ». Σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας ανέφερε ότι γράφοντας το σενάριο, η ιδέα η κληρονομιά να προέρχεται από την Καστοριά ήταν εντελώς τυχαία και σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην τοπική γουνοποιία, που ταίριαζε με τη δραματική εξέλιξη της ιστορίας.
Ο ίδιος γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει σχέση με την Καστοριά, αλλά με το Βόιο, καθώς ο παππούς του ήταν από τη Βουχωρίνα. Αντίθετα με άλλους σκηνοθέτες όπως ο Παντελής Βούλγαρης («Ψυχή Βαθειά», «Νύφες») ή ο Σταμάτης Τσαρουχάς («Ο Ανθός ης Λίμνης») που στηρίχθηκαν πάρα πολύ στη βοήθεια των ντόπιων για την ολοκλήρωση των ταινιών τους, για το «ΣΤΑΚΑΜΑΝ» αυτό δεν έγινε. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι όλη η παραγωγή ήρθε από την Αθήνα απόλυτα οργανωμένη μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.





Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντώνης Καφετζόπουλος εκτός από όλα τα άλλα, είναι και ο ίδιος παραγωγός ταινιών. Η εταιρία Pan Entertainment (πρώην Bad Movies) έχει παράγει εκτός των άλλων 13 ταινίες μεγάλου μήκους (Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένα, Χώρα Προέλευσης, Ακαδημία Πλάτωνος κ.ά.)
Μπορούμε τώρα να αποκαλύψουμε ότι τη βραδιά της παράστασης ο πρωταγωνιστής ήταν με υψηλό πυρετό, ευτυχώς όμως αυτό δεν επηρέασε στο ελάχιστο την απόδοσή του στη συναυλία. Το αντίθετο μάλιστα ήταν απολαυστικότατος, όπως και η υπόλοιπη παρέα. Το πρόγραμμά του ήταν βεβαρημένο, αμέσως μετά έφυγε για Θεσσαλονίκη και μετά για Αθήνα καθώς είχε γύρισμα στη νέα ταινία του Χρήστου Δήμα (Η Νήσος) με τίτλο “Νοικοκυρές Βορείων Προαστίων”.



Αφού ολοκληρώθηκε η πρόβα νωρίς το απόγευμα, οι συντελεστές περίμεναν να βραδιάσει. Όλα αυτά γίνονται στο «Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων» στη Λεωφόρο των Κύκνων, και φυσικά τα ζώα δεν μπορούν να περιμένουν να τελειώσει η παράσταση (!). Τότε εμφανίστηκε ένας φιλόζωος με ένα τραυματισμένο αγριοπερίστερο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αμέσως το πήρε και ανέλαβε την περίθαλψή του, ενώ παράλληλα απαντούσε και στις ερωτήσεις των μουσικών για την υγεία του μικρού πουλιού.




Την ίδια ώρα που συνέβαιναν αυτά, ο Δημήτρης Μπασλάμ υπέγραφε συνέχεια αυτόγραφα σε βιβλία και δίσκους, και φωτογραφίζονταν με τους μικρούς θαυμαστές του και τους γονείς τους.
Την οργάνωση είχε το «Σπασμένο Ρόδι», που μετά από αυτή τη βραδιά έβγαλε το συμπέρασμα: Ποτέ πια φελιζόλ (!).




Για την ταινία «ΣΤΑΚΑΜΑΝ» και τη σχέση της με την Καστοριά διαβάστε αναλυτικά εδώ

Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.