Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σε έντονο κλίμα οι φοιτητικές εκλογές του ΤΕΙ Καστοριάς

Απειλείται η εγκυρότητα της διαδικασίας
Σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα οδεύουν προς τις εκλογές τους, που διεξάγονται την Τετάρτη, οι φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς, αφού μια σειρά από …
παρατράγουδα που σημειώθηκαν από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, μέχρι και σήμερα αμαυρώνουν τη δημοκρατικότητα του θεσμού.

Η πρώτη διαφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ - ΝΔ.Φ.Κ.) προέκυψε σχετικά με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής (πόσα μέλη θα εκλέξει η κάθε παράταξη και με ποιον τρόπο θα γίνει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξή τους), με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν όλες οι παρατάξεις από τη Γενική Συνέλευση, πλην της ΔΑΠ, που αποφάσισε να παραμείνει στην αίθουσα και να εκλέξει τα τρία από τα 5 μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα, θεωρώντας μη έγκυρη τη Γενική Συνέλευση, ενώ, όπως υποστήριξαν, θα προσφύγουν ακόμη και νομικά για την ακύρωση της διαδικασίας. Από την πλευρά της, φυσικά, η ΔΑΠ προχωρά στη διαδικασία των εκλογών, έχοντας εκλέξει την πλειοψηφία των μελών της εφορευτικής επιτροπής, δεχόμενη, όμως, την …απειλή να στηθεί και δεύτερη κάλπη, από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Μετά, ωστόσο, τη Γενική Συνέλευση, μέσω εγγράφων που εξέδωσαν τόσο η ΔΑΠ όσο και η ΠΑΣΠ ανταλλάσσονται κατηγορίες ένθεν και ένθεν για το ποιος τελικά "τορπίλισε" τη διαδικασία, ενώ δριμύ κατηγορώ εξαπολύθηκε κατά της απερχόμενης προέδρου Αλεξάνδρας Σεφαλίδη, η οποία αρνήθηκε, όπως λένε τα μέλη της ΔΑΠ, να προχωρήσει σε Απολογισμό Πεπραγμένων, όπως προβλέπεται βάσει νόμου.

Βέβαια, όπως τόνισε η κ. Σεφαλίδη, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στις διαδικασίες αυτές, αφού ήδη είχε αποχωρήσει από την αίθουσα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής της.

Όμως, από πλευράς ΔΑΠ, έγιναν και άλλες καταγγελίες σε σχέση με τη στάση των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ, τους οποίους κατηγόρησαν ότι επιτέθηκαν κατά της γραμματέως της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να της …αρπάξουν τα πρακτικά.

"Απόρροια αυτού, ήταν η Γραμματέας της Γ.Σ να βρεθεί στο έδαφος, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Φοβόμαστε ακόμα και να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν έπεφταν στο χέρια τους η Γραμματέας μαζί με τα πρακτικά. Τα συμπεράσματα δικά σας. Αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούν την ψήφο των φοιτητών. Αυτοί θέλουν να απαρτίζουν το αυριανό Δ.Σ του Τ.Ε.Ι και να λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον μας. Είναι πραγματικά επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο", τονίζει σε έγγραφό της η "γαλάζια" φοιτητική παράταξη, ενώ με δεύτερη ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε χειροδικία κατά φοιτήτριας, η οποία είναι μέλος της ΔΑΠ (κόρη βουλευτή της Ν.Δ.) και πάλι από μέλη της ΠΑΣΠ.

Πηγή sentra.com.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι δυνατόν;

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.