Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ερωτήσεις βουλευτών για επίκαιρα θέματα γούνας


Ερώτηση κ. Ζήση Τζηκαλάγια, βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Καστοριάς, προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα: « Αναστάτωση στους γουναράδες των χωριών του Νομού Καστοριάς από την υποχρεωτική ένταξή τους στον ΟΑΕΕ και μάλιστα αναδρομικά».

-Είναι γνωστό πως η...γούνα στην Καστοριά περνάει σοβαρή κρίση εδώ και χρόνια. Αυτό έχει μεγάλες συνέπειες στον κοινωνικό ιστό της περιοχής γιατί η γούνα έπαιζε καθοριστικό και σχεδόν αποκλειστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη επί πολλές δεκαετίες. Πολλοί ασχολούμενοι με την γουνοποιϊα στα χωριά του Νομού, τα τελευταία χρόνια εξασφαλίζουν μικρό εισόδημα περιστασιακά και εποχικά. Για να επιβιώσουν ασχολούνται παράλληλα με γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες.Η κυβέρνηση πριν από μήνες ψήφισε νόμο που ήταν επόμενο πως θα επιδείνωνε την κατάσταση. Γιατί η ένταξη αυτών στον ΟΑΕΕ τους δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα. Ιδιαίτερα όταν έχει αναδρομική ισχύ, μιας και καλούνται ήδη να καταβάλλουν 3.000-4.000 ευρώ, αδύνατο για τους περισσότερους στη σημερινή συγκυρία.

Ερωτάται η κα Υπουργός:


1)Σκοπεύετε να φέρετε νομοθετική ρύθμιση που θα αποτρέπει την αναδρομική εφαρμογή;

2)Θεωρείται λογική την πρόταση να μην εντάσσονται στον ΟΑΕΕ επαγγελματίες που διαμένουν σε χωριά με λιγότερους των 2.000 κατοίκων και το συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ το χρόνο;
3)Θεωρείται πως οι εισφορές στους νέους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ από τις αγροτικές περιοχές, πρέπει να είναι μικρότερες από τις σημερινά υφιστάμενες κατώτερες;

Ο ερωτών Βουλευτής, Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ερωτήσεις κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή της Β’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., προς τον Αξ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, με θέμα: «Επεισόδια στο EXPO Athens στην Ανθούσα και Οικονομική Καταστροφή των Εμπόρων Γούνας»

-Το Σάββατο 26 Μαρτίου του τρέχοντος έτους στην Ανθούσα και πιο συγκεκριμένα στο EXPO Athens, διοργανώθηκε Διεθνής Έκθεση Γούνας με την συμμετοχή πολλών Ελλήνων εμπόρων κυρίως από τον Νομό Καστοριάς αλλά και την Σιάτιστα. Δυστυχώς όμως, αντί η πολιτεία να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για έναν επαγγελματικό Κλάδο που φέρνει ετησίως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δολάρια στην χώρα, ήταν παντελώς απούσα. Ως αποτέλεσμα αυτής της απουσίας τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες παρέμειναν στο έλεος μίας ομάδος, δήθεν οικολόγων, οι οποίοι επιτέθηκαν σε απλούς πολίτες με μπογιές, ρόπαλα, πέτρες, ύβρεις κ.λ.π., προκαλώντας ζημίες στις περιουσίες τους και καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια αναδείξεως του συγκεκριμένου είδους.


Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1)Γιατί η Αστυνομία επέτρεψε δια της απουσίας της να επισυμβούν τα παραπάνω επεισόδια;


2)Υπήρξε κάποια σύλληψη στον χώρο που διαδραματίστηκαν τα επεισόδια;


3)Πως και πότε χρονικά θα αποζημιωθούν οι πληγέντες;


Επίσης ερώτηση του ιδίου προς Αξ. Υπουργό των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου Γεώργιο, με θέμα: «EXPO Athens στην Αθήνα και Οικονομική καταστροφή των Εμπόρων Γούνας από Επιδρομή δήθεν Οικολόγων»


Το κείμενο της ερώτησης είναι το ίδιο με το παραπάνω και η κατάληξή της έχει ως εξής:

-Συνεπώς ερωτάτε ο αρμόδιος Υπουργός:

1)Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να προστατεύεται ένα επαγγελματικό Κλάδο που τόσο συνεισφέρει στα έσοδα του Κράτους;2)Πως και πότε χρονικά θα αποζημιωθούν οι πληγέντες;


Ο ερωτών βουλευτής, Γεωργιάδης Σπυρίδων-Αδωνις, Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.

furs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.