Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σχόλιο αναγνώστη για το «Απάντηση του Δήμου Καστοριάς για καταγγελίες κ. Ζ.Παύλου»

Μέσα στο δημαρχείο βλέπετε τι γίνεται, αναρωτιέμαι αν αυτοί που είστε μέσα στο δημαρχείο βλέπετε τι γίνεται έξω από αυτό!

Εγώ θα ήθελα να μάθω...
οι ίδιοι οι εκλεγμένοι με τις αμοιβές που παίρνουν δικαιωματικά τι έχουν προσφέρει, εκτός από κλίμα κόντρας στα συμβούλια? Τι έχω κερδίσει εγώ σαν νέος πολίτης και γιατί ακριβώς τους ψήφισα τις τελευταίες 2 φόρες?

Πότε θα καταλάβουν οι "παλαιότερες" γενιές ότι αλλάζουν τα πράγματα, όταν παίρνεις αξίωμα, δεν το παίρνεις για να ξεκουράζεσαι πίσω από γραφεία, αλλά γιατί πρέπει να δουλέψεις περισσότερο! Σίγουρα εθελοντικά δεν θα κουνούσαν το μικρό τους δακτυλάκι οι περισσότεροι.

Τώρα περιμένουν να διατάζουν χωρίς να κουνηθούν από τις καρέκλες? Ποιος από αυτούς έχει αναπτύξει εθελοντική δράση, "έξω από τα χαρτιά" κάθονται και μιζεριάζουν για τους εθελοντές, ενώ οι ομάδες εθελοντισμού στην Καστοριά πραγματικά κρατιούνται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν, και εξαρτώνται μόνο από ιδιωτικές και ρομαντικές πρωτοβουλίες?

Τι σημαίνει "εξωθεσμικός" όταν όλοι οι εκλεγμένοι είστε αντιπρόσωποι των "εξωθεσμικων" πολιτών?

Για να ακριβολογήσω, η ιδιότητα του πολίτη θεωρείται ανώτερος θεσμός ακόμα στη χώρα μας, Κανονικά θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε να αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Όλοι οι πολίτες να βγαίναμε να φυτεύουμε δέντρα και να καθαρίζουμε. άμεση συμμέτοχη και αλλαγή νοοτροπίας πλέον.

Έχουμε μείνει πίσω στο πόσο αγαπάμε την πόλη και στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στην πόλη!

Όλοι σαν πολίτες!

Αναγνώστης

Την απάντηση του Δήμου Καστοριάς μπορείτε να την δείτε εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Τι λες;
Γιατί να βγαίνουμε να φυτεύουμε δένδρα και να καθαρίζουμε όλοι οι πολίτες;

ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ γι' αυτό! Και αντί να φυτεύουν, κόβουν δένδρα και προκαλούν με την αλαζονική συμπεριφορά τους.

Άφησε τις σαχλαμάρες για τις εθελοντικές ομάδες στην Καστοριά.
-Θα μας τρελάνεις; ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ;
Δηλαδή εγώ αν δηλώσω εθελοντής, είμαι;

Κανείς σχεδόν Έλληνας δεν είναι εθελοντής, κι αν είναι κάποιος, είναι εξαίρεση. Οι περισσότεροι Έλληνες εθελοντές για το συμφέρον τους το κάνουν. Κάτι θα κερδίσουν αργά ή γρήγορα από την συναναστροφή τους με την εξουσία. "Γλύφουν" την εξουσία. Όλοι το ξέρουμε. Γιατί το σύστημα είναι "δούναι και λαβείν". Τελευταία είδαμε ποιοι ήταν οι εθελοντές που φύτευσαν δήθεν λουλουδάκια με τα χεριάκια τους τραλαλά και τραλαλό.

Ανώνυμος είπε...

εχετε δικαιο.δεν υπαρχει εθελοντισμος.περιγραφετε ακριβως τη νοοτροπια που υπαρχει:
εφοσον εκλεξαμε και πληρωνουμε καποιους να το κανουν για εμας,μεταθετουμε την ευθυνη και αδιαφορουμε.Αρα δουναι και λαβειν,αφου δινω λεφτα να παρω υπηρεσια.Αλλα,και οποιος δινει κατι θα θελει,όπως λετε,αρα οταν προσφερουν και δεν ζητανε τιποτα,ειναι υποπτο!
διακρινετε πιστευω τις συνεπειες: ουτε εθελοντικες ομαδες υπαρχουν ουτε και προυποθεσεις και διαθεση.δωσατε την τελεια απαντηση.μπορει να ειναι απολυτα ρομαντικη προσδοκια να ενισχυθει το πνευμα του εθελοντισμου(κι ολοι ξερουμε σε τετοιους καιρους ποσο χρησιμο ειναι. αρκει όμως αυτο να πετυχει εστω και το παραμικρο στοχο:ας μην φυτεψω δεντρο,αλλα να μη ζηταω να μου το κοψουν γιατι μου κοβει τη θεα και ας μη μαζεψω ουτε ενα σκουπιδι απο κατω,αλλα ας μην πεταω τα μπαζα μου οπου βρω.
το κυριο θεμα ομως ηταν οτι αυτοι που οντως πληρωνονται δεν κανουν τιποτα απολυτως,εκτος φυσικα απο το να δημιουργουν ιντριγκα στο καθημερινο σηριαλ του δημου, και σε αυτο ειμαστε απολυτως συμφωνοι!

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.