Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Έφτασαν στην Αλεξάνδρεια τα C-130


Προσγειώθηκαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τα τρία μεταγωγικά C-130 που αναχώρησαν το πρωί από την Ελευσίνα για να παραλάβουν περισσότερους από 200 Έλληνες.

Τα αεροσκάφη που έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 11:30, 11:35 και 11: 47 αντίστοιχα, θα επιστέψουν στη χώρα μας μετά τις 4 το απόγευμα.

Με το πρώτο μεταγωγικό ταξίδεψε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ως συντονιστής της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας.

«Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους» είπε λίγο πριν την αποχώρησή του για την Αίγυπτο ο κ. Δόλλης.

Την ίδια ώρα, εγκλωβισμένοι παραμένουν από το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο του Καΐρου 30 Κύπριοι, που προσπαθούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, καθώς έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις των αιγυπτιακών αερογραμμών, που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις δέκα σήμερα το πρωί.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, 10 Κύπριοι επαναπατρίσθηκαν με αμερικανική ναυλωμένη πτήση των Λιθουανικών Αερογραμμών, με την οποία μεταφέρθηκαν 138 ξένοι υπήκοοι, οι περισσότεροι Αμερικανοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.