Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η Ανακοίνωση των αρχηγών της Καστοριάς,


H ανακοίνωση των αρχηγών της Καστοριάς έχει ως εξής: " Οι κάτωθι ποδοσφαιριστές Τσούκλης Πέτρος, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Τζιώτζης Νίκος και Λίτσκας Διονύσης, αντιμετωπίζοντας μία γενική στάση αδιαφορίας από τους διοικούντες, σε ότι αφορά τις οικονομικές οφειλές προς τους ίδιους, αλλά και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, μη αναγνωρίζοντας την προσφορά τους μέχρι τώρα, αλλά και μετά από αλλεπάλληλες συνομιλίες, όπου η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της (μένοντας μόνο στις υποσχέσεις του καλοκαιριού, αποφάσισαν να απέχουν από την προπόνηση της Παρασκευής (25/02/2011). Έχοντας γνώση και εμπειρία για το ειδικό βάρος της φανέλας της Καστοριάς, μη θέλοντας να διαιωνίζεται άλλο η συγκεκριμένη κατάσταση, προέβησαν στην παραπάνω κίνηση".

Πριν την προπόνηση της Πέμπτης και λίγο πριν την παρουσίαση του Πασχάλη Δημητρίου σαν νέο προπονητή στην ομάδα, συναντήθηκαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Καστοριάς (Τσούκλης, Λίτσκας, Τζιώτζης, Παπαδόπουλος Δημ., Σίσκος & Δημητριάδης), με τον πρόεδρο Αχιλλέα Σταμούλη, στο γραφείο προπονητών στο γήπεδο της Ποριάς. Το θέμα της συζήτησης ήταν αποκλειστικά το οικονομικό, όπου οι παίκτες ζήτησαν από τον πρόεδρο της ομάδας να δεσμευτεί για το πότε θα πάρουν τα χρήματα τους, ορίζοντας ο ίδιος κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο κ. Σταμούλης τους είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί απέναντι τους, ότι έχουν υποχρέωση να αγωνισθούν κανονικά μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κι ότι θα κάνει ότι μπορεί, χωρίς όμως να μπορεί να υποσχεθεί κάτι με σιγουριά. Οι ποδοσφαιριστές δυσανασχέτησαν, τόσο με το ύφος, όσο και με τα λεγόμενα του κ. Σταμούλη, ο οποίος όμως δεν τους έδωσε μεγάλα περιθώρια αντίδρασης, αφού έφυγε από την αίθουσα των προπονητών, λέγοντας πως είχε να παρουσιάσει στην ομάδα τον νέο προπονητή Πασχάλη Δημητρίου. Έτσι το θέμα σταμάτησε προσωρινά εκεί.

Την Παρασκευή και πάλι πριν την προπόνηση οι Τσούκλης, Λίτσκας & Παπαδόπουλος Δημ. (ο Τζιώτζης απουσίαζε εκτός Καστοριάς), επισκέφτηκαν και πάλι τον κ. Σταμούλη και ανακίνησαν το ίδιο θέμα, όπου όμως άκουσαν τον πρόεδρο να λέει και πάλι τις γνωστές δικαιολογίες, ότι του υποσχέθηκαν κάποιοι χρήματα, τα οποία δεν του τα έδωσαν ποτέ κι ότι δεν φταίει ούτε αυτός, ούτε κάποιος άλλος από την διοίκηση του.
Οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν και πάλι από τον πρόεδρο να τους ορίσει κάποιες καταλυτικές ημερομηνίες, περιμένοντας να ακούσουν κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Μάταια, όμως. Ο πρόεδρος παρέμεινε ανένδοτος κι εκείνοι με τη σειρά τους του ανακοίνωσαν ότι πρόθεση τους είναι να μην κατεβούνε στην προπόνηση, αλλά θα είναι στη διάθεση του κ. Δημητρίου για τον αγώνα με τον Σβορώνο. Τότε ο κ. Σταμούλης τους είπε ότι όσοι δεν κάνουν προπόνηση δεν έχουν καμιά θέση στην ομάδα κι ότι δεν δέχεται από κανένα να τον εκβιάζει και "να του βάζει τη θηλιά στο λαιμό".
Οι ποδοσφαιριστές, πριν αποχωρήσουν από την Ποριά, συναντήθηκαν με τον Πασχάλη Δημητρίου, στον οποίο ανακοίνωσαν την απόφαση τους και επανέλαβαν ότι μπορεί να τους υπολογίζει για τον αγώνα με τον Σβορώνο. Ο κ. Δημητρίου τους είπε ότι αυτό το θέμα είναι καθαρά θέμα πρόεδρου και οι παίκτες αποχώρησαν οριστικά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στους παίκτες ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα ότι αποκλείστηκαν από την αποστολή για τον αγώνα με τον Σβορώνο, ενώ ο κ. Σταμούλης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει την υπόθεση ομάδα, χωρίς τους τέσσερις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές. Ο πρόεδρος μας, έχοντας υπόψη του παλιές δικές του αποφάσεις (βλέπε περίπτωση Καλαφάτη), αποφάσισε να κρατήσει τις ισορροπίες, κατά την άποψη του, στην ομάδα, επιβάλλοντας ποινή στους "4", αντίστοιχη με εκείνη του Νίκου Καλαφάτη. Ο κ. Σταμούλης, από τη στιγμή που υπήρχε προηγούμενο περιστατικό στην ομάδα με ανάλογη αντίδραση του, σύρθηκε και πάλι "κατ' ανάγκη", σε λάθος κίνηση, μη αντιδρώντας με ψυχραιμία και γενναιοψυχία, για να διατηρήσει την πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μία πειθαρχία που ο πρόεδρος μας έπρεπε να περάσουν οκτώ (8) μήνες για να την θυμηθεί και να εμπεδώσει ότι αποτελεί το Α και το Ω μέσα σε μία εβδομάδα. Έτσι, από ότι φαίνεται πολύ δύσκολα θα αναστραφεί η κατάσταση, εκτός αν υπάρξει κάποιος καταλυτικός παράγοντας, ένας από "μηχανής θεός" για να σώσει την κατάσταση και να δώσει την πρέπουσα λύση. Ο κ. Σταμούλης από τη μία μεριά και οι "4" από την άλλη, τραβούν το σχοινί, ο καθένας προς την μεριά του και κανείς δεν γνωρίζει το τέλος αυτής της ιστορίας.
Το ρεπορτάζ είναι απο το www.kastoria-fc.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.