Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Φίλιππος Πετσάλνικος « Να μην ξαναβρεθεί ο λαός μας σε τόσο δυσχερή θέση»


«Την ανάγκη να ορθοποδήσει η χώρα» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο «Η Πολιτική Οικονομία της Ευρωζώνης» που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής.
Με τη βοήθεια των επιφανών ακαδημαϊκών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, διερευνήθηκαν διαφορετικές πτυχές ενός ζητήματος που βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού τόσο των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης, αλλά και των πολιτών των Ευρωπαϊκών κρατών –μελών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κατά τον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των προβλημάτων απαιτεί πρωτίστως περίσκεψη και συναίσθηση των ευθυνών.
Όπως επισήμανε ο κ. Πετσάλνικος απαιτείται «περίσκεψη τόσο για τους λόγους που οδήγησαν στα φαινόμενα κρίσης που βιώνουμε, όσο και για τους όρους που απαιτούνται αφενός για τη βιωσιμότητα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και αφετέρου για την επίτευξη των επιδιώξεων στις οποίες αυτή αποβλέπει». Και πρόσθεσε: «Απαιτείται και συναίσθηση ευθύνης όλων και ιδιαίτερα των πολιτικών ηγεσιών τόσο απέναντι στους λαούς τους, όσο και απέναντι στους υπόλοιπους λαούς της Ένωσης».
Ο Πρόεδρος της Βουλής, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «πρέπει να υπάρχει συναίσθηση ευθύνης ώστε να μη ξαναβρεθεί ο λαός μας, ή άλλος ευρωπαϊκός λαός, σε τόσο δυσχερή θέση και να μην απαιτηθεί, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να επωμισθεί τέτοιο βάρος και τόσες θυσίες».
Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε ακόμη ότι «κάθε συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης στους κόλπους της Ευρωζώνης περιστρέφεται πλέον γύρω από την ανάγκη συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια της Ε.Ε». Καταλήγοντας τόνισε ότι « η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η εύρεση συνολικής και αποτελεσματικής λύσης στο πρόβλημα είναι όχι απλά ευκταία, αλλά αναγκαία για την ύπαρξη της Ευρωζώνης και την επιτυχία του ευρώ»
Την ημερίδα συντόνισε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΚΕΠΕ Παναγιώτης Κορλίρας, ενώ τις απόψεις τους για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα ανέλυσαν οι Καθηγητές:
- Γεώργιος Κριμπάς, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ,
- Βασίλης Ράπανος, καθηγητής - Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας,
- Ιωάννης Μουρμούρας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ,
- Γιάννης Στουρνάρας, καθηγητής, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και
- Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής, Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Εurobank.

Πηγή:kastoria4u.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Copy - Paste από το βιογραφικό του κ. Πετσάλνικου......

* Μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974, συμμετείχε σε διάφορα όργανα του Κινήματος (Γραμματέας του Τομέα Διαφώτισης, του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού). Εκλέχθηκε το 1994 στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

* Yποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Καστοριάς το 1977 και το 1981.

* Εκλέχθηκε Βουλευτής για πρώτη φορά στο Νομό Καστοριάς το 1985, όπου και εκλέγεται εφεξής.

* Διετέλεσε:

o Υπουργός Δικαιοσύνης, Μακεδονίας-Θράκης, Δημόσιας Τάξης, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υφυπουργός Πολιτισμού, Υφυπουργός Παιδείας, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας.

* Εκλέχθηκε το Μάρτιο του 2004 Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007.

* Στις 15-10-2009 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

τόσα χρόνια ...τόσες θέσεις και ξαφνικά λέει πως ...
«Απαιτείται και συναίσθηση ευθύνης όλων και ιδιαίτερα των πολιτικών ηγεσιών τόσο απέναντι στους λαούς τους, όσο και απέναντι στους υπόλοιπους λαούς της Ένωσης».

και προσθέτει πως...

«πρέπει να υπάρχει συναίσθηση ευθύνης ώστε να μη ξαναβρεθεί ο λαός μας, ή άλλος ευρωπαϊκός λαός, σε τόσο δυσχερή θέση και να μην απαιτηθεί, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να επωμισθεί τέτοιο βάρος και τόσες θυσίες».

Αν αισθάνεστε στο ελάχιστο κ. Πετσάλνικε το βάρος της ευθύνης που σας αναλογεί από όλες τις κυβερνητικές θέσεις τις οποίες κατείχατε τα τελευταία χρόνια... σας παρακαλούμε να παραιτηθείτε και να πάψετε να προσβάλλετε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού... ο λαός φέρει μεγάλο βάρος της ευθύνης αυτής μιας και (βλακωδώς κατα τη γνώμη μου) σας εκλέγει τόσα χρόνια, η "κρίση" αυτής της χώρας όμως δεν είναι οικονομική αλλά πολιτική... και για την ακρίβεια η "κρίση" αυτής της χώρας είναι οι πολιτικοί της.
Οι φανφαρολογίες σας να περιττεύουν γιατί τον λόγο θα πάρουν τα γιαουρτώματα αν όχι τα μαχαιρώματα.

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικά σοκαριστικός στις τοποθετήσεις του όπως πάντα ο Πετσάλνικος. Και εκτός των άλλων Κ-Ο-Υ-Ρ-Α-Ζ-Ε-Ι

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.