Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΙ – Φεύγει ένα από τρία τμήμα που είχαμε στην Καστοριά

Ένα υπερτμήμα με οικονομική κατεύθυνση (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Συστημάτων και Οργανισμών) είναι αυτό που δημιουργείται στην Καστοριά μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ"...
Σε αυτό το υπερτμήμα εντάσσεται το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων που ήδη λειτουργούν στο νομό και προστίθενται το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Κοζάνη και το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου από την Φλώρινα.

Παρελθόν αποτελεί το Τμήμα Πληροφορικής που «μετακομίζει» πλέον στα Γρεβενά.

Αυτό σημαίνει ότι από την Καστοριά φεύγουν 180 εισακτέοι και έρχονται περίπου 160-170 (100 εισακτέοι από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και 60-70 εισακτέοι από Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου).

Με μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να πει ότι η περιοχή μας μετά τον «Καλλικράτη» στην παιδεία κρατά την ίδια δύναμη με πριν, αφού στην ουσία χάνει 10-20 φοιτητές.

Με μια δεύτερη ανάγνωση όμως καταλαβαίνει κανείς ότι το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων που αποτελούσε για το Παράρτημα Καστοριάς το ισχυρότερο χαρτί στην προσέλκυση νέων φοιτητών αποδυναμώνεται και ουσιαστικά εξαφανίζεται. Κι αυτό γιατί πλέον εντάσσεται στο 5ο επιστημονικό πεδίο και όχι στο 1ο επιστημονικό πεδίο που παραδοσιακά αποτελούσε τη δεξαμενή αυξημένου αριθμού φοιτητών. Χάνει δηλαδή τα χαρακτηριστικά εκείνα που του έδιναν ισχυρό προβάδισμα.

alphaFm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.