Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Eκδήλωση« Περιβάλλον και Πολιτισμός. Φωνές νερού μυριάδες»

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός. Φωνές νερού μυριάδες» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με στόχο την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η 16η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει θεματικές ξεναγήσεις στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου του Μουζάκη πλησίον της Μητρόπολης Καστοριάς για τις σχολικές μονάδες στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 9:00 – 13:00,

κατόπιν συνενοήσεως στο τηλ. 24670 88200 ( υπέθυνες δράσης: κα. Χ. Σαρρηγιαννίδου – Α. Γκιμουρτζίνα), ενώ την Κυριάκη 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11:30 π.μ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το ευρύ κοινό στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κστοριάς, που θα περιλαμβάνει:

•ομιλία με θέμα «Η παράσταση της Βάπτισης του Χριστού σε βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς της Καστοριάς: Το νερό ως ύδωρ χάριτος και ευλογίας» της Χ. Σαρρηγιαννίδου, αρχαιολόγου 16ης ΕΒΑ και Α. Γκιμουρτζίνα, συντηρήτριας 16ης ΕΒΑ.

•προβολή της αρχαιολογικής ταινίας «Το Συντριβάνι, ο ήχος του Νερού», παραγωγής του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών που προέκυψε από τη συμμετοχή του συγκεκριμένου φορέα στις εκδηλώσεις της δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.