Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Βουλευτής Διαμαντόπουλος στο φράγμα Νεστορίου

Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος παραβρέθηκε την Τετάρτη 30/1/2013, στη συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο του εργοταξίου για τη κατασκευή του φράγματος Νεστορίου. Ενημερώθηκε για...
τα προβλήματα αλλά και… για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι για την εξασφάλιση της πληρωμής της εργασίας τους ιδιαίτερα των τελευταίων τριών μηνών.

Ενημερώθηκε επίσης για τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν στο επόμενο διάστημα.

Δεσμεύτηκε πως θα έλθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Α. Τσαυτάρη (στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου) για την άμεση τακτοποίηση του θέματος και την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων.
Δήλωσε δε, ότι τέτοια έργα θεωρούνται και από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ως προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση τους.

Η στασιμότητα τέτοιων έργων δείχνει ξεκάθαρα ότι η θρυλούμενη ανακεφαλαίωση των τραπεζών και η «πολυπόθητη» και πολυδιαφημισμένη εκταμίευση των δόσεων δεν οδήγησε στην αναγκαία ρευστότητα της αγοράς.

Αυτό το δεδομένο, η «στάση» πληρωμών από το δημόσιο στις εργοληπτικές – κατασκευαστικές εταιρείες και η παντελής έλλειψη δημιουργικής επίλυσης στο «δούναι και λαβείν» με το επιχειρηματικό και εργοληπτικό δυναμικό του κράτους (δημοσίου) μέσω των «μνημονιακών» συμπλεγμάτων της κυβέρνησης, οδηγεί στην καταστροφή της επιχειρηματικής υποδομής και στην καταστροφή παράλληλα του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού της χώρας.

Ο βουλευτής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στα προβλήματα που έχουν αναδεχθεί.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.